Nogomet

Selektor Zmajeva: Znam tim i model za baraž, odlazim ujutro ako javnost bude tražila

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će okončati jedne od najlošijih kvalifkacija u historiji.

Zmajevi će u 10. kolu grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine na Bilinom polju ugostiti Slovačku u utakmici za prestiž. Gosti su u prošlom kolu čekirali kartu za Njemačku, a bh. tim je već odavno izgubio sve šanse da se direktno kvalifikuje na završnu smotru najboljih kontinentalnih reprezentacija.

Stoga su utakmice protiv Luksemburga i Slovačke selektoru Savi Miloševiću trebale poslužiti kao priprema za martovski baraž kojeg smo osigurali kroz Ligu nacija. Ispit u Luksemburgu nisu položili. Ni selektor, ni njegovi izabranici, a da li će stvari popraviti protiv Slovačke vidjet ćemo sutra.

– Mislim da ima i nešto pozitivno od poraza u Luksemburgu. Mislim da i ne moram navoditi imena. I okom se moglo vidjeti koji su bili spremni da idu preko granica na terenu. Kada sam došao kazao sam da će svaki igrač morati dati maksimum. I više od toga. Na svim utakmicama je bilo jasno koji momci su bili spremni ići preko granica. Tu ubrajam i neke nove, koji nisu bili pozivani prije moga mandata – kazao je Milošević, dodavši:

– Nikom porazi nisu prijatni, najmanje meni. Ni mene sve ovo ne treba. Kada sam došao mišljenje svih je da je situacija bila teška. A pričamo o situacijama kada je tim bio kompletan. Preksinoć smo igrali bez pet, šest najboljih igrača. Znam da su ljudi ljuti, djelom bih mogao i ja biti, ali nemam taj luksuz. Moramo izvući najviše pred baraž. Sutra imamo još problema. Ne mogu to navesti, ali vidjet ćete sutra. Moramo pokazati karakter i voljni momenat, ako ništa da pokažemo narodu da nam je stalo – kazao je Milošević.

Da li ima kostur ekipe za baraž?

– Imam apsolutno sve! Tim koji treba da igra i model. Jedini koji može da igra ova ekipa. Ali, to ne mogu dijeliti sa javnosti. Obići ćemo igraće do marta i sve ćemo im objasniti. Da dođu spremni za baraž i da znaju šta se od njih očekuje – kazao je Milošević.

Selektor je govorio da nam nije odmoglo što je sastav pred Lukseburg “procurio” u javnost, da nemamo bolje igrače od ovih, a nije želio govoriti ni o igračima koji će biti “prekriženi” u martu. Naglasio je kako ima pritiska zbog rezultat, ali da ne razmišlja o povlačenju.

– Ne razmišljam da odustanem. Bilo bi nekorektno da sada odustanem. Dogovor je bio da se spremnimo za baraž. I dalje mislim da možemo . Ali, ako javnost bude tražila da idem, idem ujutro – kazao je Milošević.

Potvrdio je da će se za baraž među Zmajeve vratiti Anel Ahmedhodžić, te da će posebna pažnja biti posvećena na psihološki pritisak, te da su u našem timu razmišljali i o angažmanu psihologa.

– Ova i ona ekipa koja će igrati u martu neće biti ni približno ista. Ako uspijemo detalje okrenuti u svoju korist, bit će sve drugačije – kazao je Milošević.

O meču sa Slovacima govorio je i Amar Dedić.

– Svjesni smo da je teška situacija. osjeti se to i među igračima. Moramo se spremiti za taj mart. Moramo dati sve od sebe da to popravimo – kazao je Dedić, dodavši:

– Najveći prolem je što su igrači izgubili samopouzdanje. Moramo skinuti pritisak sa leđa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno