Nogomet

Selektor Zmajeva na “čekanju” do augusta?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine od 23. juna je bez selektora, nakon što se Savez “sporazumno razišao” sa Farukom Hadžibegićem.

Tri osvojena boda od mogućih 12, te sramotno izdanje i poraz od Luksemburga na Bilinom polju bili su alarm za promjene, a Hadžibegić je ostao bez posla nakon razgovora sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem i direktorom A reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem.

Ko će i kada sjesti na klupu Zmajeva, pitanje je koje interesuje javnost u našoj zemlji. A odgovor, čini se, ne znaju ni u FSBiH. Kako su nam rekli ljudi bliski predsjedniku Zeljkoviću, selektor neće biti izabran do kraja mjeseca.

Selektor će, tvrdi, na dnevni red doći tek u augustu, kada bi trebala biti zakazana i sjednica Izvršnog odbora koji i odlučuje ko će biti izabran. To znači da će Hadžibegićev nasljednik imati mjesec da pripremi ekipu za nastavak kvalifikacija i utakmice protiv Lihtenštajna (8. septembra) i Islanda (11. septembra).

Kroz medije je posljednjih dana “prošao” veliki broj imena trenera koji su svrstani u red “kandidata”, od Vahida Halilhodžića, preko Sergeja Jakirović, Safeta Sušića, Mehmeda Baždarevića, Slavoljuba Muslina, Mladena Krstajića, Slavena Bilića do Vladimira Petkovića. No kako smo već pisali, najbliži klupi Zmajeva je Meho Kodro. Ako se u međuvremenu nešto ne promijeni…

Autor: faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno