Košarka

Selektor i bh. košarkaši najavili pobjedu protiv Bugarske: Nema kalkulacija, bolja smo ekipa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak igra posljednji meč prve faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Bugarske, a tim povodom se na konferenciji za medije obratio selektor Adis Bećiragić.

Naš tim je prije dva dana izgubio od Češke u meču 5. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rezultatom 93:81, a susret protiv Bugarske samim tim se nameće kao imperativ za pobjedu. Bećiragić vjeruje da naš tim može biti dovoljno dobar da dođe do pobjede.

“Nadamo se da ćemo ovaj meč odigrati na mnogo većem nivou u odnosu na onaj koji smo pokazali u Češkoj. Spremniji smo barem dva treninga, što je izuzetno velika stvar i mislim da ćemo biti dovoljno kvalitetni da slavimo protiv Bugarske”, rekao je Bećiragić pa nastavio:

“Ne pravimo kalkulacije i želimo izgraditi tim. Svaki naš trening i sastanak pravimo s dugoročnim ciljem da napravimo ekipu koja će u svakom trenutku znati šta i kako igra. To u prvoj utakmici nismo imali, a naredni meč je prilika da dođemo do pobjede i igramo bolje kako bi došli u situaciju da se ravnopravno nosimo sa svim ekipama na Eurobasketu.”

Nakon toga, naš selektor je odgovorio na pitanje o prvoj zvijezdi bugarske reprezentacije Aleksandru Vezenkovom, koji je prije dva dana Litvaniji ubacio 29 poena i koji se nalazi pod upitnikom za sutrašnji duel.

“Ima tu raznih opcija koje ćemo vidjeti za njega i za njegov dolazak ili nedolazak, jer postoji mogućnost da neće doći. Imamo taktički trening večeras i odbrana će biti drugačija ako on ne dođe. Riječ je o opasnom igraču i malo netipičnom jer daje koševe na mnoge načine, a onaj ko ga bude čuvao morat će biti dovoljno fizički i psihički spreman za to”, kazao je Bećiragić.

Kapiten našeg tima Miralem Halilović kaže da u sutrašnjem meču naš tim ide isključivo na pobjedu.

“Ništa se u životu ne mora, ali bismo trebali pobijediti… Nećemo kalkulisati, idemo na pobjedu. Izvukli ćemo neke stvari iz meča protiv Češke, neke ćemo popraviti, a u ovaj meč idemo s puno samopouzdanja jer vjerujem da smo bolja ekipa i da ćemo to dokazati na parketu. Moramo ispraviti naše greške, unaprijediti igru jer mi imamo potencijal”, kazao je Halilović.

Medijima se obratio i Kenan Kamenjaš, a on je dodao da moramo popraviti trčanje i odbranu.

“Analizirali smo meč protiv Češke i trebamo izvući dobre stvari. Moramo popraviti trčanje i odbranu, bilo nam je teško jer većina nas nije bila u takmičarskom ritmu i samo mi igrači znamo kako je kada ne igraš pa se vratiš treninzima. Pozvao bih publiku da nas podrži, ova utakmica se mora pobijediti”, poručio je Kamenjaš.

Utakmica BiH – Bugarska igra se u sarajevskoj dvorani “Mirza Delibašić” u ponedjeljak od 20 sati.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno