Nogomet

Selektor BiH Ilija Lucić uoči sutrašnjeg početka EP za kadetkinje: Mnogo truda je uloženo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Evropsko prvenstvo za kadetkinje (U-17), koje se održava u našoj zemlji, počinje sutra i trajat će do 15. maja. U grupi A su Bosna i Hercegovina, Njemačka, Danska i Holandija, a u grupi B su reprezentacije Francuske, Španije, Norveške i Finske. Susreti će se igrati u Sarajevu (Grbavica), Zenici (Trening centar NSBiH), Širokom Brijegu (Pecara) i Mostaru (Pod Bijelim brijegom). U 14 sati u Trening centru NSBiH u Zenici će se sastati Danska i Njemačka, dok je meč BiH – Nizozemska zakazan za 20 sati na Grbavici.

“Prije tri godine kad smo saznali da ćemo biti domaćini Eura, ta informacija nas je iznenadila i obradovala. Željeli smo, poput naše muške kadetske reprezentacije koja je tri puta bila na Evropskom prvenstvu, da i mi napravimo takav uspjeh. Želja nam se ostvarila kroz ovo domaćinstvo i nadam se da ćemo opravdati očekivanja. Mnogo truda je uloženo u organizaciju ovog svega. Djevojke su također uzbuđene i sa nestrpljenjem iščekuju da istrče na teren. Sastajali smo se ranije sa Njemačkom i Danskom, protiv Nizozemske nemamo to iskustvo, te smo se u pripremama na njih najviše fokusirali. Naravno, i zbog toga što s njima igramo prvi meč. Sve tri ekipe su jake, ali smatram da će Njemačka da bude najteži protivnik.“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno