Košarka

Selekcije KK Kengur ubjedljive na završnici prvenstva Lige mladih ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Areni Zenica u nedjelju 04.6.2017.godine igrala se završnica prvenstva Lige mladih ZDK (final four) u konkurenciji predpionira, kadeta, pionirki i kadetkinja. Sve selekcije KK Kengur plasirale su se na ovu završnicu i svojim rezultatima postali apsolutni šampioni za sezonu 2016/2017.

-Naša najmlađa selekcija predpionira je osvojila 1. mjesto, kadeti su također potvrdili dominaciju u ovoj sezoni osvojivši 1. mjesto, kao i naše kadetkinje koje su ubjedljivo u finalnoj utakmici ostvarile pobjedu i osvojile 1. mjesto. Naše najmlađe košarkašice pionirke su, također, igrale u finalu i ostvarile zapažen rezultat jer su osvojile odlično 2. mjesto-, s ponosom ističu u KK Kengur i nastavljaju:

-Vrijedi napomenuti da su sve naše selekcije danas igrale finalne utakmice i da smo jedini klub na području našeg kantona čije su sve selekcije, čak 6, uzele učešće na završnici prvenstva što je veliki uspjeh. U protekloj sedmici naša juniorska selekcija je također igrala finale i osvojila 2. mjesto, dok su naši pioniri došli do same završnice i plasmana među 4 najbolje ekipe u svojoj kategoriji. Sa tri zlatne medalje, dvije srebrne postali smo ponovo najuspješniji omladinski košarkaški kolektiv u ZDK.

Nastavili smo kvalitet odličnog, predanog i stručnog rada i iz godine u godinu potvrđujemo da se prije svega kvalitetnim radom dolazi do ostvarenja zacrtanih ciljeva. Naravno za ovaj uspjeh i predani rad su zaslužni treneri Enver Jahić, Jasmin Efendić, Haris Muslić. Ova uspješna takmičarska sezona 2016/2017 se bliži kraju i nadamo se da će naše selekcije kadeta i kadetkinja koje igraju državnu Ligu mladih KSBIH doći do zacrtanih ciljeva i plasmana u samu završnicu koja se igra u Sarajevu. Zahvaljujemo se svim našim simpatizerima, roditeljima kao i ljubiteljima košarke koji su nas bodrili. Jedno veliko HVALA-,  kažu, na kraju, iz KK Kengur.

E.Imamović – Foto Advija Bajrambašić-Spahić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno