Sudske klupe

Sedmero uhapšenih, oduzeto 1,5 kilograma droge

Tokom pretresa na deset lokacija na području Zenice pripadnici Jedinice za posebne namjene policije Ministarstva unutranjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) od jutros su do 10 sati su uhapsili sedam osoba. Akcija je poduzeta na suzbijanju zloupotrebe droga, kako nam je potvrdila Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK, akcija se provodi provodi se na širem području grada, a poduzete su obimnije aktivnosti u kojima učestvuje veći broj pripadnika MUP-a ZDK. Akcija se provodi na osnovu naredbe Općinskog suda Zenica u saradnji s Tužilaštvom ZDK.

Nezvanično saznajemo da je pronađeno oko kilogram droge “spid” i više od pola kilograma “marihuane”, pripremljenih za tržište, ali portparol Aldina Ahmić kaže da ne može potvrditi niti demantovati te navode, jer će vaganje i utvrđivanje tačnih količina biti urađeno uz zapisnik i prisustvo tužioca.

Prenosimo saopćenje MUP-a ZDK, objavljeno oko 13 sati:

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojkog kantona su u saradnji sa  Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona u proteklom periodu preduzimali operativno-taktičke i istražne mjere i radnje, usmjerene na otkrivanje i procesuiranje osoba osumnjičenih za krivična djela zloupotrebe opojnih droga na području Zenice. Ove aktivnosti rezultirale su u proteklom periodu otkrivanjem, lociranjem i lišenjem slobode više lica, koja su prema prikupljenim saznanjima vršila ova krivična djela, kao i pronalaskom opojnih droga marihuana i “speed”, te drugih predmeta koji će biti korišteni kao dokazni materijal u postupku. U nastavku realizacije ove operativne akcije kodnog naziva “Fokus”, danas 16.02.2015.godine, u ranim jutarnjim satima, od strane policijskih timova započeti su istovremeni pretresi na deset  lokacija na području Zenice. Tom prilikom lišena su slobode lica prema kojim je ova akcija i usmjerena, tačnije 7 lica je lišeno slobode i sprovedeno u službene prostorije, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na navedenim lokacijama su vršeni s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Zavedenom akcijom, te izvršenim pretresima pronađeno je oko 500 grama marihuane i oko 1000 grama opojne droge “speed”, tri vage za precizno mjerenje, veći broj mobilnih telefonskih aparata sa pripadajućim karticama i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokazni materijal u daljem postupku. Pronađena materija je izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.
 URED POLICIJSKOG KOMESARA

mup akcija fokus zenica 1mup fokus zenica 2mup akcija fokus zenica 3

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem