Zenica

Sedmica njemačkog filma

Sedmica njemačkog filma
Sedmica njemačkog filma
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sedmica njemačkog filma- Od 08. do 12.02. u Prvoj gimnaziji održana je sedmica njemačkog filma. Učenici su imali priliku upoznati se sa njemačkom kinematografijom. Prikazani su filmovi različitih žanrova u kojima je publika mogla uživati tokom projekta.

Na ovaj način učenici su mogli da u zajedničkom druženju gledaju neke od nagrađivanih filmova, ali i da obogate znanje njemačkog jezika.
Organizator ovog projekta bila je volonterka iz Njemačke, Megan Nagel, koja već godinu dana volontira u Prvoj gimnaziji.

O svojim utiscima Megan kaže: „ Nakon godinu dana provedenih u Zenici bliži se vrijeme mog povratka u Njemačku. Bilo mi je jako drago organizovati ovaj posljednji projekat. Goethe-Institut me podržao, a profesorica Selina Popaja i učenici su mi pomogli u realizaciji projekta. Proveli smo divnu sedmicu gledajući zanimljive njemačke filmove. Ovo je također moj oproštajni poklon za Prvu gimnaziju.“

Lejla Vehabović

Foto: Amar Popaja



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno