Zenica

Sedamnaesta Željezarska transferzala

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda PD ” Željezara ” Zenica je veoma uspješno organizovala svoju sedamnaestu transferzalu. I ove godine odazvalo se više od 400 planinara, građana i ljubitelja prirode, od kojih je više od 200 pjesačilo stazu.

Učestvovali su planinari iz 23 planinarska društva iz Zenice, Srebrenika, Tuzle, Mostara, Visokog, Karaule, Maglaja, Sarajeva, te udružnja Zlatni ljiljan. Planinari su uživali u prekrasnim predjelima Babinskog sliva, Bijelih Voda, Kraljevina i Smetova, ubirali šumske plodove i ljekovito bilje.

Domaćin je za sve učesnike obezbjedio kafu, doručak, besplatan prevoz do Sebuja, čaj, ručak, akreditacije, te zahvalnice za sva planinarska društva te udruženja koja su učestvovala.

Najmlađi učesnik je bila Iman Alić (5), a najstariji Zajko Šibonjić (78). Posebnu zahvalnost dugujemo GSS-u stanica Zenica, koji su osiguravali cijelu transferzalu, kažu u PD “Željezara” Zenica.

DSCI0339



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno