Nogomet

Sedamdeset godina čeličnog ponosa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK ČELIK: U četvrtak svečana akademija povodom 70.godišnjice kluba. „70 godina čeličnog ponosa“, naziv je Svečane akademije koja će sutra (četvrtak) u 19 sati održati u Velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) u Zenici. U sklopu manifestacije 70.godina NK Čelik u Muzeju grada Zenice u petak u 14 sati biti otvorena i izložba o historiji kluba.

Organizator ove akademije je Neformalna grupa građana “Za Čelik”, koja je preuzela na sebe organizaciju ovako velike manifestacije, a njen predsjednik i jedan od organizatora, Tarik Ajanović, kaže, pored ostalog:
„Bilo je uspona i padova, ali svakako smatramo da ovaj značajni jubilej treba obilježiti na jedan dostojan način. Smatramo se prijateljima, simpatizerima, navijačima kluba, građanima ovog grada i želimo da damo svom gradu i klubu nešto po čime će ova godina biti zapamćena“ – objasnio je Ajanović, koji je dodao kako je klub, ipak, pomogao i stoji iza ove organizacije i ustupljenom arhivskom građom. Kazao je da klub 16. juna 2015., na dan kada je 1945. godine i osnovan, nije uradio ništa na obilježavanju ovog jubileja.
Partneri u organizaciji ovog jubileja su Muzej grada i Bosansko narodno pozorište Zenica, a kako saznajemo na akademiji se očekuje mnoštvo poznatih sportskih lica iz Zenice, BiH i inostranstva. Nezvanično, ovom jubileju trebali bi prisustvovati i reprezentativci BiH, koji se nalaze na pripremama u Zenici pred subotnji meč kvalifikacija za EP protiv selekcije Velsa, zajedno sa stručnim štabom i rukovodstvom saveza.

E.Imamović za Zenicablog

ttrtr666



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno