Info

Sedam stvari koje treba čistiti svaki dan

Sedam stvari koje treba čistiti svaki dan- Iako se čini kao puno posla, čisteći ove stvari svaki dan manje ćete posla imati kada dođe vrijeme za “generalku”.

Postoje predmeti i površine u kući koje biste trebali čistiti svakodnevno.

Kuhinjske krpe

Možda ne izgledaju prljavo, ali krpe su najkontaminiraniji predmeti u kuhinji. Isto je i s malim ručnicima za ruke u kupaonici. Ove stvari se brže prljaju jer ih koristite više puta dnevno. Trebalo bi ih mijenjati svaki dan, pogotovo ako imate veliku obitelj.

Kuhinjske površine

Površine, pogotovo onu radnu, u kuhinji biste trebali bistari i dezinficirati svakodnevno. Trebate paziti i da ne koristite istu krpu za čišćenje više puta, Nije dobro koristiti istu krpu za različite površine jer je moguće prenijeti bakterije s jedne površine na drugu.

Tuš

Najlakši način da se riješite plijesni je da pločice u tušu perete svaki dan. Treba ih i dobro obrisati kako bi bile suhe.

Umivaonici i sudoperi

Nije dovoljno prati ruke u umivaoniku da bi i on bio čist. Trebalo bi ga prebrisati, dezinficirati, odčepiti odvod te ga izglancati otopinom sode bikarbode i tople vode.

Suđe

Prljavo suđe treba oprati odmah, a ne ga ostavljati preko noći jer ostaci privlače bakterije.

Aparat za kavu

Upravo ovo je rasadnik bakterija i plijesni i sve dijelove koji se mogu odvojiti treba prati svaki dan. Iako se većina njih može prati u perlici posuđa možete ih oprati s deterdžentom za suđe i toplom vodom.

Podovi

Ako ste taj dan kuhali vrlo je vjerojatno da se nešto mrvica našlo i na podu. Dovoljno je pomesti kako biste spriječili pojavu mrava i ostalih štetočina, piše Womansday.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem