Nesreće

Sedam bh. radnika se otrovalo plinom u kući u Zagrebu, jedan preminuo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sedmero državljana BIH otrovalo se plinom u kući u zagrebačkom naselju Resnik. Nažalost jedan muškarac je preminuo. Podsjetimo, JVP Grada Zagreba je sinoć oko 23,45 sati zaprimila poziv policije za pomoć oko otvaranja stana s pretpostavkom da se radi o curenju plina.

Kuća u kojoj je došlo do trovanja (Foto: Goran Stanzi/Pixsell)

Kako je izvijestila zagrebačka policija jučer oko 23 sata na području Maksimira u Ulici I. Resnik, u kući vlasništvo 66-godišnjakinje, najvjerojatnije je došlo do trovanja ugljičnim monoksidom sedam državljana Bosne i Hercegovine, od posljedica čega je 57-godišnjak smrtno stradao, dok su muškarci starosti 42, 33, 26, 24, 22 i 21 godinu prevezeni na bolničko liječenje u zagrebačke bolnice.  Uviđaj će se nastaviti danas.

– Imamo sedmero državljana BiH, od kojih je najstariji (57) smrtno stradao. Ostalim muškarcima, starosti od 21 do 42 godine, pružena je liječnička pomoć u zagrebačkim bolnicama. Ono što je policija za sada utvrdila, a to je da je u tom prostoru bila visoka koncentracija ugljičnog monoksida, najvjerojatnije od plinskog bojlera. Kuća je zapečaćena, plin je zatvoren i slijedi uviđaj nakon kojeg ćemo moći točno reći što se dogodilo, izjavila je Marija Goatti, glasnogovornica PU zagrebačke, javlja HRT. Ovom prilikom zagrebačka policija, savjetuje građanima na nužne mjere opreza.

– Čuli smo da je jedan od dečki iz kuće zvao gazdu. Rekao je da im je svima zlo. Kad je nastala cijela gungula u ulici, vidjeli smo njega vani na trijemu dok je šest njegovih kolega na podu kuće ležalo u besvjesnom stanju. Puno vozila Hitne pomoći je došlo, samo su ulazili i izlazili, otvarali su se prozori. Došli su i policajci i vatrogasci. Jednog po jednog su odnosili prema vozilima Hitne, dok su jednog mladića i reanimirali. Strašno je sve to izgledalo. Jadni ljudi. Došli su u Zagreb trbuhom za kruhom i onda ih ovo snađe – kaže za “Jutarnji” jedan susjed.

Kako saznaje Zenicablog, preminuli je sa područja Kaonika (Busovača), dok identitet i porijeklo povrijeđenih još nisu saopćeni.-

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno