Info

Sedad Dedić izabran u upravni odbor Femyso.org Federacije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Femyso ima sjedište u Briselu i predstavlja mrežu od 35 respektabilnih NVO iz cijele Evrope. Femyso je zavnični partner Vijeća Evrope kao glas mladih muslimana Evrope i ima aktivnu saradnju sa Europskim parlamentom, UN-om i UNESCO-om.

Na Generalnoj skupštini Femyso.org Federacije u Dablinu, pored izbora u upravni odbor, reizbor u Upravni odbor je iskoristio da sa par konkretnih mjera promoviše našu domovinu:
– Federacija je sa svojih 35 nevladinih organizacija jednoglasno prihvatila inicijativu prof.dr. Sedad Dedić da kao obaveznu aktivnost svake godine nizom aktivnosti svaka od 35 clanica obiljezava sječanje na Genocid u Srebrenici.
– Uspostavili su nagradu “Alija Izetbegovic Award for the best Citizenship in Europe” koja ce se dodjeljivati svake dvije godine. (Ove godine to je bila Organizacija iz Poljske).Tako da ce se muslimani iz cijele Evrope vezani za ove organizacije bolje upoznat sa likom i djelom r. Predsjednika Alije Izetbegovića


– Bio je gost u novoformiranom bosanskom dzematu u Dablinu koji ima 56 djece u mektebu i 104 porodice Bosnjaka ukljucene u rad mesdzida. Dogovorio je i povezivanje ovog džemata sa drugim islamskim institucijama u Irskoj.
– Doc.dr. Sedad Dedić je u svojstvu nastavnika Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici posjetio i Pravni fakultet Univerziteta u Dablinu (UCD Sutherland School of Law – University College Dublin).

Dr. Dedić je prilikom posjete za biblioteku Pravnog fakulteta u Dablinu poklonio zbornik radova Pravnog fakulteta u Zenici na engleskom jeziku. U ugodnom razgovoru sa poslovično ljubaznim ircima, kolegama sa Pravnog fakulteta u Dablinu predstavljene su određene aktivnosti i učešće Pravnog fakulteta u Zenici u Mreži pravnih fakulteta jugositpčne Evrope, izvanredni uspjesi studenata Pravnog fakulteta u Zenici na međunarodnim takmičenjima i nastojanja Pravnog fakulteta u Zenici na aktivnijoj naučnoj saradnji na međunarodnom planu sa potencijalnim partnerima.

Takodjer biblioteka Pravnog fakulteta u Zenici je dobila na poklon zanimljivu knjigu i dokumente o organizaciji, historiji i radu UCD Sutherland School of Law – University College Dublin.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno