Ostali sportovi

Sebastian Coe: Tuka je ekstremno talentovan atletičar i biće još bolji nego 2015.

Sebastian Coe: foto KLIX
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sebastian Coe: Tuka je ekstremno talentovan atletičar i biće još bolji nego 2015.  – Predsjednik Međunarodne asocijacije atletskih federacija (IAAF) lord Sebastian Coe, predsjednik Evropske atletike Svein Arne Hansen i koordinator za odnose s federacijama članicama u IAAF-a Jee Isram stigli su danas u posjetu Sarajevu.

Delegacija predvođena Coeom susrela se sa predstavnicima Atletskog saveza BiH na atletskoj stazi Atletskog kluba Sarajevo. Coe je ohrabrio mlade sarajevske atletičare da budu najbolji u svojoj klasi, te da vole atletiku.

Podsjećajući kako Asocijacija kojom rukovodi jednako podržava velike, srednje i male atletske federacije, Coe ističe da se jačanju takvih saveza mora posvetiti velika pažnja.

“Moramo osigurati da imamo mlade ljude koji vole atletiku, da imamo pravu infrastrukturu koju će te atlete koristiti i dobre trenere, kao i podršku vlade. Te četiri stvari moramo osigurati i zato sam sretan što sam ovdje da vidim nove kapacitete, nove mlade atlete i dobre trenere”, rekao je Coe.

Dodao je kako prati stanje bh. atletike s posebnim fokusom na Amela Tuku kojem predviđa, kako je rekao, blistavu budućnost.

“U BiH imate veoma dobre atletičare. Amel Tuka je fantastičan, gledao sam njegov napredak proteklih godina i sva njegova takmičenja u posljednje dvije, tri godine. Mislim da ima veoma, veoma blistavu budućnost”, rekao je Coe.

Coe kaže kako prati Tuku već tri godine i kako je dobro upoznat sa njegovim rezultatima. Tuka je imao 2015. godinu iz snova, dok je rezultatski malo “popustio” u ovoj godini. Coe kaže kako bh. javnost to ne treba da brine.

“Siguran sam da Tuka može i bolje nego što je pokazao 2015. godine. U atletici naiđe period kada takmičari ne napreduju onoliko koliko se to od njih očekivalo i to je normalno, on je imao takvu sezonu. Tuka je ekstremno talentovan atletičar i siguran sam da će biti i bolji nego što je sada”, rekao je Coe.

U nastavku dana Coe je s delegacijom obišao i Olimpijski stadion Koševo, a bio mu je upriličen prijem u Olimpijskom komitetu BiH.

Sebastian Coe je rođen u Londonu 29. septembra 1956. godine, a početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća bio je najbolji srednjeprugaš svijeta. Na Olimpijskim igrama 1980. godine u Moskvi osvojio je zlato na 1.500, a srebro na 800 metara, a isti učinak ostvario je četiri godine kasnije na OI u Los Angelesu. Po završetku sportske karijere posvetio se politici, a bio je član britanskog parlamenta. Predsjednik je Olimpijskog komiteta Velike Britanije od 7. novembra 2012. godine, a predsjednik IAAF-a je od 19. avgusta 2015. godine.

(RSA.ba/Klix)

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno