Ljudi

Sead –Sejo Ćerimović: Kako je realizovana ideja farbanja terena na Kamberovića polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sead –Sejo Ćerimović: Kako je realizovana ideja farbanja terena na Kamberovića polju – Sead –Sejo Ćerimović, Čelikova navijačka ikona i legenda, od rođenja je navijač Čelika, a utakmice voljenog kluba ne propušta od svoje 10. godine. Danas nam je ispričao kako je potekla ideja da uradi nešto za voljeni klub. Naime, nakon utakmice sa Zrnjskim, na početku proljetne sezone, rekao je da će za svoju ljubav, ljubav Čelika i njegovih MNK Drugari, pronaći sredstva i ofarbati njihov interni teren na Kamberovića polju (prvi teren do pješačkog mosta za Blatušu, nap.a.).

I ko je prolazio ovih dana mostom za Kamberovića polje, mogao je zapaziti da je počelo farbanje navedenog terena.

-Dugo je trajalo dok su se naši Zeničani, dijasporci, prijeratni navijači Čelika, odazvali, podržali projekat, koji je počeo uz moje velike napore, te moga druga Himze Halaća. I ostali MNK Drugari, uprava sportskih objekata  i terena na Kamberovića polju na čelu sa direktorom Feđom Jovanovićem i jednim od rukovodilaca, Mugdimom Elezovićem, podržali su projekat. Vrijedni radnici će ove sedmice završiti projekat i svi klubovi koji dođu igrati na ovaj teren na Kamberovićima, neka na licu mjesta osjete koja je to boja svetinja u gradu Zenici i koji je to klub u srcu svih Zeničana, a to je NK Čelik Zenica-, kaže nam ushićeno Sejo.

A kako se rodila ova ideja, Sejo priča:

-Sjedio sam sa prijateljem iz djetinjstva, sa koji sam čitav život igrao fudbal,  jer smo iz iste mahale, i čitav ga život igramo na prvom terenu na Kamberovica polju. Tu su se mjenjale generacije prijeratne i poslijeratne, ali se niz nije prekidao. Pogledam košarkaška igrališta puna, ali tamo je neko dao donaciju da se ona renoviraju, oboje i vidim puno djece, odraslih sve živo, nema mobitela. Ja gledam fudbalski tereni prazni, tri stadiona i kažem mu hajdemo i mi oživjeti ovaj naš teren. Kada mi igramo utorkom i četvrtkom, puno svijeta okolo, čim mi ne igramo pusto i mi se dogovorimo da kontaktiramo prijeratne prijatelje koji su sa nama igrali i navijače Čelika i tako krenemo.  Pošto Himzo Halać zna proceduru, krenemo kontaktirati, oni se organizuju, skupe i pošalju, jer i to je dio srca na tom terenu.  Kontaktiramo direktora sportskih terena, koji nam je sa radnicima i sekretarom izašao u susret i tu je pao dogovor. Čim smo skupili novac projekat je krenuo i da iskreno kažem želja mi je bila da bude crveno-crna, jer je to boja Čelika.

Inače, svi iz NK Drugari navijamo za Čelik, kao i cijela Zenica i kad dođu sa strane klubovi i ekskurzije da odmah osjete miris crveno-crne boje i da vide koja je to privrženost između građana Zenice i NK Čelika-, kaže nam, sa ponosom, Sejo i nastavlja:

-I djeca da igraju tu i da im se boja i ime Čelika odmah usadi u grudi, pošto smo mi već na zalasku igranja malog nogometa i kad dođemo i gledamo tu djecu i taj ofarbani teren, tada ćemo osjetiti da je on dio nas. Gledajući njih kako igraju, tako ćemo vraćati uspomene na naše prošle dane, a uživajuci u sreći, jer smo i mi učinili pozitivan primjer za našu zajednicu, za voljeni grad Zenicu Čelik i nase Drugare.

Jer i mi smo sa tog terena kretali, družili se, i tu čitav život provodili-, kaže nam, na kraju, Sejo.

Otvaranje terena predviđeno je za utorak 27.6. u 18 sati utakmicom MNK Drugara.

Planirajući da napravimo nekoliko fotografija sa lica mjesta vidjeli smo sakupljanje Drugara za utakmicu, koju će igrati na susjednom terenu. Tu je bio i Benjamin Terzić, novi trener kluba MNK Drugari, koji je obnovio rad nakon deset godina pauze, o čemu smo pisali na sljedećem linku: 

Tekst i foto galerija E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno