Politika

SDP Zenica: SDA ponovo obmanjuje građane!

SDP Zenica: SDA ponovo obmanjuje građane! – Stranka demokratske akcije nastavlja obmanjivati naše građane po već nekoliko puta isprobanom receptu! Naime, u subotu su mještani Topčić polja, Bistrice i Starine prisustvovali uručenju zahvalnica donatorima i investitorima za sanaciju lokalnih puteva stradalih u poplavama u maju 2014. godine.

Ništa tu ne bi bilo sporno da kao „investitori“ nisu predstavljeni visoki dužnosnici SDA koji trenutno obnašaju funkciju premijera ZDK i Federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, kojima su uručene zahvalnice za sredstva koja je uložila Vlada Federacije BiH i Vlada ZDK. Tako, tri godine nakon kataklizme, SDA o državnom trošku režira stranački skup zbog sanacije puteva koji su davno trebali biti završeni.

Ovim činom SDA i njeni dužnosnici ponovo manipulišu građanima Zenice i mještanima nemilskog sliva predstavljajući se kao „investitori i spasitelji“ naselja stradalih u poplavama prije tri godine, a stvarna činjenica je da je novac svih građana utrošen u ove investicije, te da nisu samo Kantonalna vlada i Federalno ministarstvo zaslužni za sanaciju puteva nakon elementarnih nepogoda. Mještani pomenutih naselja to dobro znaju, a znaju i mještani ostalih naselja koji čak tri godine nakon poplava čekaju sanaciju.
Ovim putem tražimo od Premijera ZDK da se izvine građanima što koristi državni novac da bi na terenu organizovao stranačke skupove, te podsjećamo njega i Federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da nisu premijer i ministar članova SDA, nego građana ZDK i Federacije BiH.

Obzirom da je godina pred nama izborna godina, vjerujemo da će SDA svoje aktivnosti i u budućnosti usmjeriti ka tome da sve ono sto je urađeno državnim novcem bude predstavljeno kao „investicija SDA-ovih dužnosnika“, te pozivamo građane da ne nasjedaju na takve manipulacije.

GO SDP BiH Zenica će putem svojih zastupnika u kantonalnoj skupštini tražiti odgovore na to kako se investicije Vlade ZDK predstavljaju na terenu, a detaljnije informacije povodom ovog skandala u režiji SDA građani će dobiti na press konferenciji Socijaldemokratske partije Zenica koja će biti održana u utorak.

PRESS SLUŽBA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem