Politika

SDP ZDK: Vladajuća većina u ZDK nastavlja svoj nezakoniti pohod

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDP ZDK: Vladajuća većina u ZDK nastavlja svoj nezakoniti pohod- Nakon što su uz kršenje  Poslovnika Skupštine  ZDK  i svih drugih propisa izglasali izmjenu Zakona o unutrašnjim poslovima  bez obzira na upozorenja  Međunarodne zajednice vladajući idu i korak dalje ignorišući i posljednje upozorenje Američke ambasade.

U dobro poznatom sadržaju upozorenja Američke ambasade jasno stoji da izglasani Zakon o unutrašnjim poslovima ZDK  nije u duhu pravne sigurnosti, vladavine prava i promocije antikorupcijskog djelovanja a što za vladajuće  očito ne znači ništa.

Na danas održanom Kolegiju vladajući su se oglušili  na prijedlog zastupnika SDP-a da se na dnevni red  naredne Skupštine uvrsti  izmjena i dopune Zakona o unutrašnjim poslovima u pogledu  spornih odredbi, odnosno njihove primjene. Takođe  odbijen je i zahtjev za održavanje vanredne sjednice sa jednom tačkom dnevnog reda koja bi tretirala  izmjene i dopune Zakona o unutrašnjim poslovima, a čije je održavanje zatražilo 13 zastupnika  u Skupštini ZDK.

Kantonalna organizacija  SDP BiH ZDK  će nastaviti pravnu borbu  u smislu  donešenih izmjena zakona   gdje smatramo kao i Međunarodna zajednica  da  primjena istog dovodi u pravnu nesigurnost i sigurnost   građane ZDK. U pitanju nije pojedinac nego sistem djelovanja  koji je ispod svakog nivoa pravne države.

KO SDP BiH ZDK

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno