Politika

SDP ZDK: Mehmed Bradarić kandidat za mandatara Vlade ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDP ZDK: Mehmed Bradarić kandidat za mandatara Vlade ZDK – Mehmed Bradarić iz Maglaja izabran je danas od strane Predsjedništva Socijaldemokratske partije Zeničko dobojskog kantona za kandidata za mandatara Vlade, izjavio je za RTV Zenica Senaid Begić, predsjednik Kantonalnog odbora ove partije.

Begić je potvrdio da je zadatak Bradarića da do ponedjeljka prikupi minimalno 18 potpisa i dostavi ih predsjedavajućem Skupštine ZDK, Ismetu Sarajliću.

“Naša je procjena da će Bradarić imati i više od ovog broja”, – kazao je Begić.

Predsjedništvo SDP-a ZDK je odlučilo da će tri ministarske pozicije koje pripadaju ovoj partiji, biti prepuštene na kandidovanje općinskim organizacijama Tešanj, Zavidovići i Zenica.

Podsjećamo u koaliciji, sa ukupno 21 zastupnikom, koju je okupio SDP, još se nalaze Nezavisni blok, DF, Naša stranka, SBB,Stranka za BiH i A-SDA.

Nedavno je Nezavisni blok isključio iz članstva svog zastupnika Omera Škalju.

Na osnovu ranijih dogovora, stranci koja preuzme poziciju premijera, pripadaju još dva ministarstva, a drugoj po rejtingu četiri ministarstva. (Š.Babić)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno