Politika

SDP ZDK danas ipak neće donijeti odluku o kandidatu za mandatara Vlade

SDP ZDK danas ipak neće donijeti odluku o kandidatu za mandatara Vlade – Predsjedništvo Kantonalnog odbora SDP-a Zeničko-dobojskog kantona ipak neće zasjedati danas i donijeti odluku o imenu mandatara za Vladu ZDK – potvrdio je u izjavi za Fenu predsjednik KO SDP-a ZDK-a Senaid Begić.

Zaključak s proširene sjednice Predsjedništva KOSDP-a ZDK, koja je održana u ponedjeljak u Zenici, bio je da svi općinski odbori trebaju imena svojih kandidata za mandatara dostaviti do četvrtka, odnosno do jučer.

-Neki općinski odbori još nisu dostavili svoje kandidate, jer nisu uspjeli održati ni sjednice. Uz to je jučer bila i sjednica Skupštine ZDK pa je ljudima dosta sastanaka. Međutim, tokom dana bismo trebali imati sve prijedloge, a sjednicu Predsjedništva planiramo održati u ponedjeljak navečer – najavio je Begić.

Dodaje kako nije sigurno ni da će u ponedjeljak biti donesena odluka, ali je potvrdio da je do sada iz općinskih odbora upravo on dobio i najviše kandidatura.

Begić je, međutim, na ovim Općim izborima dobio i zastupnički mandat u Parlamentu Federacije BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem