fbpx
Politika

SDP – Vratite dostojanstvo medicinskim tehničarima, zaustavite odlazak naših kadrova u Njemačku

Socijaldemokratska partija Zenica, ne može a da ne odreaguje na sramanu prijetnju menadžmenta JU Kantonalna bolnica Zenica prema medicinskim tehničarima u ovoj ustanovi.
Nakon održanog štrajka, gdje je sindikat samo tražio da se ispoštuju odredbe kolektivnog ugovora, menadžment JU KBZ se oglasio sa prijetnjom da će se vratiti četverobrigadnom sistemu koji je napušten prije 20 i više godina.

Gospodo iz menadžmenta, krajnje je vrijeme da medicinske tehničare počnete tretirati kao ravnopravne članove medicinskog tima. Zaboravite na četverobrigadni način rada koji će psihofizički uništavati srednji medicinski kadar i koji može ugroziti zdravlje naših tehničara što bi u krajnjem slučaju najviše uticalo na kvalitet njege za pacijente.
Nažalost Vaša kadrovska politika, u kojoj ste gomilali administraciju u “Sivom domu” na uštrb medicinkog kadra se pokazala izuzetno pogrešna.
JU KBZ nije privatna ustanova u kojoj se možete ponašati kako Vam odgovara.

Umjesto da učinite sve da zadržite kadar koji nas najviše napušta, Vi prijetite metodama koje su napuštene prije 20 godina.

Podržavamo svaki vid sindikalne borbe i tražimo od Vas da zaštitite naše medicinske tehničare i date im ono što im pripada Kolektivnim ugovorom.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010