Politika

SDP: saopštenje za javnost

Saopštenje za javnost
Saopštenje za javnost
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDP: saopštenje za javnost- Predizborna kampanja se uveliko zahuktava, retorika kandidata sve je žešća, a borba za svaki glas poprima rovovski karakter pa i tamo gdje se misli da je zbog ranijih uspjeha nepobjedivi bastion.

I mještani Babina to osjećaju na svojoj koži, što je ilustrativan primjer za prvu rečenicu. Rascjepkani su, pod pritiskom, razjedinjeni i podijeljeni izgleda više nego ikada, dobra su izborna baza, a malo je hrabrih osoba koji su se spremni suprostaviti političkim poltronima koji žele nastaviti ispirati mozak običnom čovjeku.

Zenička SDA je na svojoj zvaničnoj Web stranici objavila, nakon sinoćnjih skupova u Puhovcu i Radinovićama, održanih u vrijem trajanja Dana žalosti, proglašenog zbog tragičnog gubitka tri mlada života, kako su ovo mjesta gdje je SDA uvijek pobjeđivala.

Takve tvrdnje su, u najmanju ruku laž, ali su pokazatelj da SDA- ovci ne žele birati ljude, sredstva, metode i načine da zadrže vlast u ovom kraju, a običnom čovjeku to je poruka da će Babinski sliv i dalje značajno stagnirati u odnosu na druge krajeve Zenice i BiH. Ljudima se jednostavno teško oteti iz ralja SDA, a i kada bude pokušaja, a ima ih, takve osobe su odmah meta „ribanja“ i „dovođenja u suru“ od SDA- ovih jastrebova, nerijetko i iz sjedišta te stranke.

Nervoze i straha na terenu sve je više. I površna analiza dosadašnje kamapnje pokazuje kako je SDA duboko u rascjepu, a najnoviji pokazatelj podjeljenosti je gotovo pa javno lobiranje među članovima, aktivistima i simpatizerima da se 2. oktobra glasa za nezavisnog kandidata za gradonačelnika Fuada Kasumovića, a ne za SDA- ovog kandidata Naidina Ahmetspahića.

To najavljuje jednu neizvjesnost do samoga kraja a otvara i ogromne šanse našem kandidatu, Mirsadu Ćiviću, gradonačelniku za sve nas, za pobjedu. Većina mještana Babinskog sliva u neformalnim razgovorima, dakle ne kroz stranačke skupove, jedino u Ćiviću vidi osobu koja može pomoći i njima i selima Babinskog sliva, od uređenja naselja do boljeg standarda života.

U njemu vide osobu koja najbolje razumije probleme ruralnog i urbanog područja, osobu kojoj će se moći obratiti u svako doba i sa kojom će dogovarati i realizovati rješenja ključnih i manje bitnih problema. Ali kada to progovore javno, budu prozivani, distancirani i proganjani.

Stoga smo uvjereni, ne bude li izbornog inžinjeringa vladajućih stranaka, prije svega kroz rad biračkih odbora i Gradske izborne komisije,da će naš kandidat Mirsad Ćivić biti izabran kao najbolje rješenje za Babinski kraj u kojem, kako reče jedan od mještana, ni korov ne raste kao na drugim mjestima.
Izborni štab SDP-a Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno