Politika

SDP: Održane izvještajno-izborne konferencije ZDK: formiran nadzorni i gradski odbor SDP Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDP: Održane izvještajno-izborne konferencije ZDK- formiran nadzorni i gradski odbor Zenica – Nakon što su po odluci Glavnog odbora SDP BiH uvedena povjereništava u Gradskoj organizaciji SDP BiH Zenica i općinskim organizacijama SDP BiH Visoko, Kakanj, Breza, Olovo i Usora, te 14.maja 2017.godine po principu “ Jedan član – jedan glas” izabrani predsjednici navedenih organizacija, održane su i izvještajno izborne konferencije u 5 od 6 organizacija i na istim izvršeni izbori općinskog /gradskog i Nadzornog odbora OO SDP BiH.

Izvještajno-izborne konferencije na području ZDK organizovane su sljedećim redoslijedom: 05.06.2017. godine održana je Izvještajno-izborna konferencija u OO SDP BiH Usora, 11. 06.2017.godine OO SDP BiH u Brezi, 15.06.2017.godine u OO SDP BiH Visoko, 16.06.2017.godine u OO SDP BiH OLovo, a 17.06.2017. godine u Gradskoj organizaciji SDP BiH Zenica. U toku su pripreme za sazivanje i održavanje Izvještajno-izborne konferencije OO SDP BiH Kakanj koja će se održati do kraja juna 2017.godine.

Konferencije su sačinjavali delegati koji su birani u osnovnim organizacijama SDP BiH, te delegati po funkciji (članovi povjereništava i izabrani vijećnici). Delegati su razmatrali izvještaj o radu organa općinske /gradske organizacije u proteklom periodu, te nakon usvajanja istih tajnim glasanjem između više kandidata izabrali Općinski/Gradski odbor i Nadzorni odbor. U svojstvu gostiju izvještajno-izbornim konferencijama su prisustvovali i članovi rukovodstva KO SDP BiH ZDK na čelu sa predsjednikom KO SDP BiH ZDK Senaidom Begićem.

U narednih 10 dana održat će se konstituirajuće sjednice općinskih odbora na kojim će odbor iz svog sastava birati Predsjedništvo, potpredsjednike i sekretara općinske/gradske organizacije SDP BiH.

KO SDP BiH ZDK

Dana, 17.06.2017.godine Gradska organizacija SDP BiH Zenica održala je Izvještajno-izbornu Konferenciju na kojoj je pored usvajanja izvještaja o radu organa između dvije Konferencije, u demokratskoj atmosferi, uz prisustvo 80 delegata (od ukupno 104) izabrano novo rukovodstvo Gradske organizacije SDP-a u Zenici.

Za članove Nadzornog odbora kandidovalo se 15 kandidata. U Nadzorni odbor koji broji 5 članova izabrani su:

Bahtić Jasminka, Oruč Mehmed, Bogunović Mihajlo, Kurtalić Selvedin i Hamzić Samir.

Za članove Gradskog odbora, od ukupno 84 kandidata na listi, delegati su birali 35. Izabrani su:

Alijagić Elvis, Jabandžić Hidajet, Begović Adnan, Babajić Almir, Jefić Boško, Brkić Neđad, Borojević Dajana, Jonjić Filip, Mehić Nermin, Tanović Maida, Radišić Vladimir, Fifić Kenan, Šišić Amel, Dervišević Ferid, Halilić Azra, Bavčić Benjamin, Šulović Dragan, Telalović Vehid, Hodžić Nedžad, Bobić Vanja, Begić Almedina, Škunca Boris, Aličković Nermina, Čerim Dijana, Sivac Samra, Lerotić Bruno, Zlotrg Fahrudin, Mehić Muamer, Bodul Vlatko, Filipović Nadežda, Mešić Benisa, Tatarević Anja, Bajramović Vildana, Smajić Amila i Muzaferija Indira.

Kod izbora navedenih organa, u sastavu Nadzornog i Gradskog odbora, vodilo se računa o statutarnim kriterijima (nacionalna, polna, starosna i teritorijalna struktura). U strukturi izabranih u Gradski odbor 17 je mladih, 14 žena i 3 iz reda seniora.

Na prvoj konstituirajućoj sjednici Gradskog odbora, koja će se održati u narednih 10 dana, članovi odbora će iz svog sastava izabrati 3 potpredsjednika, sekretara i članove Predsjedništva.

GO SDP BiH Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno