Politika

SDP, DF i Naša stranka usaglasili zajednički politički nastup u ZDK

SDP, DF i Naša stranka usaglasili zajednički politički nastup u ZDK – Socijaldemokratska partija BiH Zeničko-dobojskog kantona, Demokratska fronta i Naša stranka obznanile su danas zajednički nastup na političkoj sceni tog kantona.

Kako je na konferenciji za novinare istakao predsjednik KOSDP-a ZDK Senaid Begić, ove su tri stranke, nakon objave preliminarnih rezultata Općih izbora 2018, pripremile Platformu od nekih 30-ak tačaka, ali koja je još u nacrtu te koja će biti dopunjavana u skladu s ishodom pregovora koji tek slijede i s drugim strankama.

– Taj dan želimo da dočekamo spremni i kao ozbiljan politički blok da ponudimo rješenja. Kao lijevi blok imamo alternativu i tako se i ponašamo. Ako drugu blok, koji je realtivni pobjednik, ne ponudi rješenje, mi ćemo ga ponuditi – kazao je Begić, koji je za danas u 14 sati najavio i razgovore s Nezavisnim blokom, a već sutra i sa SBB-om, A-SDA te SBiH. On je podvukao kako će te stranke, koje potpišu tekst Platforme, zajednički nastupiti u vlasti ili opoziciji.

Alma Kratina, predsjednica KODF ZDK, rekla je da su svjesni da nemaju kapacitet da predvode blok, ali su vrlo rado uzeli učešće u tom bloku.

– Mi ćemo napraviti sve što je do nas da bi građani osjetili da smo spremni napraviti drugačiju političku matricu- kazala je Kratina.

Ona je dodala kako se u ZDK-u stvari mogu mijenjati nabolje, bez obzira šta se događalo na drugim nivoima vlasti.

– Cilj nam je da stvorimo odnos povjerenja, kojeg trebamo kao partije izgraditi, ali ne sumnjam da je dobra namjera prisutna- istakla je Kratina.

Ulazivši prvi put u Skuštinu ZDK, kako je kazala predsjednica KO Naše stranke ZDK Sanja Renić, već su u prilici da to urade i na jako dobar način.

– Veoma smo zadovoljni dosadašnjim razvojem događaja. Ovo je istorijski momenat za ZDK i grad Zenicu za naredne izbore, da se nešto promijeni. Ne smijemo propustiti ovu šansu – poručila je Renić, koja je izrazila želju da ZDK dobije drugačiju vrstu vlasti.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem