Politika

SDP BiH nizom aktivnosti obilježio 13.april – Dan oslobođenja Nemile

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDP BiH nizom aktivnosti obilježio 13.april – Dan oslobođenja Nemile  – 13. april – Dan oslobođenja Nemile ove godine  obilježen je  u znaku crvene boje. Gradska organizacija SDP BiH Zenica i  Regionalna  organizacija SDP BiH  Nemila  su povodom ovog,za građane Nemile historijskog  datuma upriličile  cjelodnevni program koji je obilovao  nizom aktivnosti. Program je od 11h započeo polaganjem  cvijeća  na spomen obilježja.  Uz prisustvo  mnogobrojnih članova,simpatizera i građana delegacija SDP BiH  na čelu sa predsjednikom Nerminom Nikšićem položila je cvijeće palim borcima NOB-a 41 -45 ,te uz polaganje cvijeća odala dužnu  počast  šehidima 92-95.

Nakon polaganja  cvijeća   uslijedio je još jedan  za članove SDP BiH Nemile,  ali i SDP BiH u cjelini  značajan događaj. Svečano  su otvorene prostorije  SDP BiH za regiju Nemila koja predstavlja zajedničku koordinaciju 9 osnovnih organizacija u Nemilskom slivu. Otvaranje  prostorija  je  zaokruživanje  višemjesečnih aktivnosti regionalne organizacije SDP BiH  Nemila, koja u posljednjem periodu bilježi   značajne  rezultate u svom radu na terenu, a  što u konačnici rezultira  svakodnevnim prilivom novih   članova. Mnogobrojni građani Nemile prepoznali su partiju čija je  glavna misija mulitietična BiH , država jednakih prava za sve građana i narode koji u njoj žive.Prepoznali  su građani  Nemile svakako i rezultate rada vijećnika  SDP-a u GV  Zenica i zastupnika SDP-a u Skupštini ZDK   čiji se  rezultati rada i konkretne aktivnosti dobro   osjete  i  na području MZ Nemila.  Zato je broj članova  SDP BiH   na ovom području svakim danom veći , a SDP BiH  svakim danom veća i bogatija porodica. Ovom prilikom prisutnim članovima  i simpatizerima, te mnogobrojnim gostima iz susjednih općina ZDK u ulozi domaćina  riječima doborodošlice obratili su se  koordinator za Regiju Nemila Zijad Suljić i predsjednik GO SDP BiH Zenica Mladen Simić. Nakon obraćanja  domaćina obratio  se predsjednik  KO SDP BiH ZDK Senaid Begić   i na kraju   predsjednik  SDP BiH Nermin Nikšić.

Drago mi  je što sam danas ovdje   u Nemili koja je nekada bila i koja će i nakon oktobra 2018.godine biti crvena. Iza nas je puno rada na trenu.Mjesecima radimo na izradi izbornog programa  SDP BiH za Opće izbore 2018   koji ćemo  promovisati na Strateškom planiranju  SDP BiH.  Naš izborni program  je nastao kao sinergija članica  i članova naše partije, ali i velikog broja građana koji nisu članovi SDP BIH , ali su   učešćem na javnim tribinama i kroz ankete utvrdili  prioritete. Mi imamo “Plan 10”  čijom realizacijom ćemo vratiti osmjeh na lice  građana naše zemlje i dati im nadu da je moguće u BiH  praviti  državu u interesu svih nas, a to možemo samo zajedno”… kazao je u svom obraćanju predsjednik SDP BIH.

Program je okončan  “Revijalnom prijateljskom utakmicom  “ između ekipe SDP BiH koju je  predvodio predsjednik Nermin Nikšić i ekipe zeničkih novinara,a kojom prilikom je predsjednik uručio poklone sportske opreme za NK Nemila.Nakon prijateljske utakmice kojoj uskoro slijedi revans i u kojoj je rezultat bio u drugom planu nastavljeno je zajedničko  druženje svih aktera na stadionu NK  Nemila.

GO SDP BiH Zenica  KO SDP BiH ZDK

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno