Politika

SDA Zenica: Zenica postaje grad jednoumlja

SDA Zenica: Zenica postaje grad jednoumlja – Šikaniranje, uvrede, širenje mržnje i javni linč zbog drugačijeg mišljenja udomaćili su se, nažalost, u javnom prostoru našeg grada. Oni koji bi se trebali brinuti o širenju kulture dijaloga i poštivanju slobode izražavanja u Zenici u posljednje dvije godine i sami postadoše protagonisti opasne diskreditacije osoba i društvenih grupa. Mislimo naravno na aktuelnu izvršnu vlast u Zenici. Zenička javnost gotovo svakodnevno vidi ovakvo moralno poniranje.

Aktuelna meta javnog linča na društvenim mrežama je ugledna sugrađanka i članica Asocijacije Fatma Emina Babić. Prema njoj je iskorišten sav mogući arsenal uvreda koji stoji na raspolaganju bolesnim umovima koji teroririziraju građane već treću godinu. Napadnuta je i izvrijeđana kao žena, aktivistkinja i muslimanka, a na njenu maramu i muslimanski način odijevanja stavljena je meta.

Povod za ovaj fašistički izljev mržnje je njen kritički osvrt na aktuelno stanje u našem gradu nakon čega je uslijedila reakcija bolesnih umova prema ustaljenoj šemi kojom se diskreditira i blati sve – od političke orijentacije pa do njene vjere i načina odijevanja. Cilj je zatrašiti, zaprijetiti i oklevetati kako bi se spriječila svaka pomisao na kritiku aktuelne vlasti u Zenici.

Pozivamo sve organe i institucije u čijoj su nadležnosti briga za sigurnost građana, posebno policiju i tužilaštvo, da konačno krenu u borbi protiv opasne redukcije ljudskih prava u Zenici.

SDA ZENICA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem