Politika

SDA Zenica: Sretan Dan nezavisnosti BiH

SDA Zenica: Sretan Dan nezavisnosti BiH- Dan nezavisnosti najvažniji je datum u novijoj historiji naše domovine Bosne i Hercegovine. Na referendumu održanom 29. februara i 1. marta 1992. godine više od 64 posto građanki i građana izjasnilo se za demokratsku i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih naroda i građana.

Naša zemlja ubrzo se morala braniti od agresije. U teškom troipogodišnjem ratu, a potom i mirovnim pregovorima u Dejtonu, uspjeli smo sačuvati nezavisnost i međunarodno priznate granice. U inat dušmanima, zastava Bosne i Hercegovine se 29 godina nakon referenduma za nezavisnost ponosno vihori ispred sjedišta UN-a u Njujorku.

Naša obaveza je da domovinu čuvamo i dajemo doprinos njenoj izgradnji. Također, naša obaveza je da njegujemo tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata, jer žrtva naših najvećih sinova ne smije biti zaboravljena.

Stoga, na praznik nezavisnosti proučimo dovu za naše šehide i poginule borce, najveće sinove našeg naroda, koji su svoje živote utkali u temelje nezavisnosti države koju danas imamo. Odajmo počast svim časnim bh. patriotama koji su dali doprinos u borbi za najveće civilizacijske vrijednosti.

Sjetimo se i proučimo Fatihu za dušu prvog predsjednika Stranke demokratske akcije i prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, rahmetli Alije Izetbegovića.

Sretan Dan nezavisnosti!

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem