Politika

SDA Zenica: saopćenje za javnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDA Zenica: saopćenje za javnost – Ponašanjem na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Kasumović je osramotio Zenicu kao niko i nikada do sada. Psovke, uvrede, mržnja, iznošenje grubih neistina, klevetanje, bahatost, osionost, svađalački mentalitet, diktatorsko ponašanje i tako dalje, jesu očite karakteristike čovjeka koji, nažalost, vodi naš grad.

Građanima Zenice jučer je postalo više nego jasno da se radi o čovjeku opasnih namjera i ličnih interesa. Gradonačelnik Kasumović je svih ovih deset mjeseci koristeći poslušnost sada već bivše predsjedavajuće Sanje Renić stalno skretao pažnju sa činjenice da se Grad Zenica u svakom pogledu urušava. U deset mjeseci samovlašća ovaj je čovjek potrošio više od dvadeset miliona maraka budžetskog novca, a da nije ništa napravio. U deset mjeseci nije doveo niti jednog investitora, ali je zato mnoge otjerao iz Zenice, nije rekonstruisao niti jednu ulicu a kamo li izgradio, nije zaposlio niti jednog čovjeka u realnom sektoru, ali jeste u javna preduzeća, ustanove i gradsku upravu.

Pored toga, on radno vrijeme gubi na promociju svoje nove stranke umjesto da prima građane, jer mu je na stolu više od pet hiljada zahtjeva za prijem. Gradonačelnik Kasumović je u dosadašnjoj vladavini ugasio više sportskih kolektiva, a preostali su praktično na izdisaju, guši kulturu i slobodu govora i medijskog izvještavanja, te vraća Zenicu u srednji vijek.

Gradonačelniku Kasumoviću je stalo isključivo do ličnog interesa i to je na jučerašnjoj sjednici dokazao. Dokazao je to povlačenjem tačaka dnevnog reda samo zbog toga što je Vijeće zbog Sanju Renić zbog njene nesposobnosti. Time je građanima Zenice poslao poruku da mu je važnija pozicija predsjedavajuće od poljoprivrednika koji čekaju poticaje, jer je povukao Program utroška sredstava za poljoprivredu za 2017. godinu. Predsjedavajuća mu je važnija i od zagrijavanja Zenice, jer je povukao odluku o narednoj grijnoj sezoni.

Gradski odbor stranke demokratske akcije Zenica će, koristeći sva politička i pravna sredstva, i dalje sprečavati gradonačelnika Kasumovića da krši ustav, zakone i Statut Grada Zenice i neće dozvoliti da Gradsko vijeće bude puki instrument njegove tiranije.

Press SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno