Politika

SDA Zenica reaguje na izjave iz SDP-a

Kantonalna bolnica Zenica
Kantonalna bolnica Zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

nja cjelovite istine.

SDA Zenica poziva SDP Zenice da se počne ponašati kao barem konstruktivna opoziciona partija s obzirom da joj je biračko tijelo ovog Kantona u skladu sa ostvarenim rezultatima u prethodnom mandatu dodjelilo tu ulogu.

Postaje deplasirano i licemjerno pozivati na ostavku sadašnjeg v.d.direktora aludirajući na loše vođenje politike KBZ i plaćanje edukacije iz menadžmenta aktuelnom v.d. direktora doc.dr. Skomorcu, a zamjenom teza zaboraviti činjenicu da je edukacija u istom iznosu plaćena svim direktorima i v.d.direktora do sada, kao i gosp. Begoviću novcem KBZ, što je potpuno nezakonito, jer kao član UO nije na to imao pravo!

Podsjećamo građane da je SDP u prethodne četiri godine predvodio Vladu ZDK, imao većinu u Upravnom odboru KBZ, uključujući i poziciju predsjednika UO. Imajući sve mehanizme vlasti SDP je tokom četri godine mandata imenovao šest direktora, čime su pokazali stvarnu (ne)sposobnost za upravljanje ovom važnom institucijom. U ovom periodu napravljen je niz teških grešaka od strane kadrova SDP-a: preveliki i nepotrebni broj upošljavanja nemedicinskog i dijelom medicinskog kadra, narušavanje upravljačke hijerarhije u kome je UO imao ingerencije manedžmenta, kao i druge organizacione nepromišljene radnje čime se KBZ sve dublje gurala u dubiozu. I sada kada se naporom dr Skomorca, kantonalne vlade i drugih nadležnih osoba Bolnica vraća svojoj ulozi, SDP poseže za manipulacijom javnosti smatrajući da će građani zaboraviti katastrofalno stanje Bolnice prije nego što je na poziciju v.d.direktora imenovan dr. Rasim Skomorac,ugledni neurohirurg i predsjednik Udruženja neurohirurga BiH.

Aktuelne rasprave koriste se isključivo u privatne svrhe gosp.Begovića i, nažalost, ne doprinose poboljšanju stanja u kojem se KBZ nalazi. Naprotiv, ovim se samo nanosi šteta svim čestitim uposlenicima KBZ, koji čine velike napore da povrate povjerenje građana i podignu kvalitet usluga na nivo kakav zaslužuju.

OO SDA Zenica daje punu podršku sadašnjem menadžmentu KBZ, koji je za kratko vrijeme poduzeo ozbiljne korake u ozdravljenju ove ustanove, a građanima ostavljamo da ocijene sposobnosti i namjere svih uključenih.

Press služba SDA Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno