Politika

SDA Zenica o prijedlogu budžeta za 2017.godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDA Zenica o prijedlogu budžeta za 2017.godinu – Budžet Grada Zenice je jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji godišnji dokument putem kojeg se usmjeravaju prihodi našeg grada u cilju njegovog funkcioniranja i boljitka. Stranka demokratske akcije stoji na čvrstom uvjerenju kako je prijedlog ovogodišnjeg budžeta, kreiran od strane gradonačelnika Fuada Kasumovića i uvršten na sjednicu Gradskog vijeća od 30. marta, više nego loš. Predložena finansijska projekcija za 2017. godinu dokazuje kako se ne radi o razvojnom, nego isključivo o potrošačkom budžetu. Dokazi za ovu tvrdnju su vidljivi u planu gradonačelnika da zaposli dodatnih tridesetak osoba u administraciju, te da smanji izdatke za funkcioniranje glavnih aktivnosti u Gradu kao što su održavanje i investiranje u putnu infrastrukturu, vodovod, kanalizaciju i uličnu rasvjetu, potom poticaji privredi, zdravstvu, obrazovanju, kulturi i sportu.

Stranka demokratske akcije će, zajedno sa političkim partnerima i koristeći demokratske političke mehanizme, učiniti sve kako bi se spomenuti budžet popravio i time spriječio kolaps najvažnijih društvenih procesa u Zenici, jer bi umanjenje budžetskih stavki za navedene aktivnosti najdirektnije uzrokovalo nazadak našeg grada. SDA će ovakav prijedlog na sjednici popravljati  putem 29 amandmana kojima se koriguje prijedlog budžeta Grada Zenice i koji jesu rezultat široke javne rasprave koju je Stranka demokratske akcije provela među građanima Zenice u minulih mjesec dana.

Dakle, usvajanjem amandmana u koje su utkani stavovi građana Zenice i koji su dobili potporu SDA, Snage centra i A-SDA, bit će u znatnoj mjeri popravljen Prijedlog budžeta Grada Zenice, jer su građani ovog grada saglasni da se treba zaustaviti rast gradske administracije i ulagati u procese kojima se omogućava suštinski razvoj Zenice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno