Politika

SDA Zenica: Kasumovićevi koalicioni partneri ponovo u problemu, ne žele biti njegovi pijuni i dijeliti građane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fuad Kasumović svojim neiskrenim odnosom prema političkim partnerima ozbiljno je narušio povjerenje unutar vladajuće koalicije u Gradskom vijeću Zenica.  Na izlaznim vratima koalicije je SDP čiji je predsjedavajući Almir Babajić na prošloj sjednici podnio ostavku, pravdajući svoj čin nemogućnošću da bez pritiska vodi gradski parlament i raspravu vrati u demokratske okvire.

Odbio je Babajić poslušati Kasumovića kada mu je rekao da mu nije važno da li Gradsko vijeće usvaja predložene tačke dnevnog reda, nego je tražio da se u parlamentu “svađaju i fajtaju, jer to ljudi vole, a brzo će i Opći izbori”.   Navikao je Kasumović da od gradskog parlamenta pravi cirkus i da na buci i galami ubire političke poene, a i njegovim političkim partnerima napokon je postalo jasno da su prevareni i da u aktuelnoj koaliciji profitira jedino Kasumović. Trebalo je šest mjeseci da konačno shvate da ne žele biti njegovi pijuni i dijeliti građane Zenice.

SDA će na sutrašnjem nastavku prekinute sjednice ponovo tražiti da se na dnevni red uvrsti Izvještaj o finansijskoj reviziji budžeta Grada Zenica za 2018. godine u kojem je Ured za reviziju Federacije BiH ukazao na zloupotrebe u trošenju budžetskog novca.  Kasumović je dužan da odgovori zbog čega je sklopio 11 ugovora kojima je preplatio građevinske radove za više od milion maraka u odnosu na procijenjenu vrijednost.

Zbog toga su i koalicioni partneri u dilemi, jer šef parade Kasumović ne može opravdati očitu milionsku krađu u vrijeme kampanje za Opće izbore 2018., koju bezuspješno pokušava zataškati skrećući pažnju javnosti na druge teme.  SDA je zbog očite krađe podnijela krivičnu prijavu Kantonalnom tužilaštvu u Zenici očekujući da provjeri navode federalnih revizora i procesuira odgovorne za milionsku krađu.

Očekujemo da klubovi drugih političkih stranaka podrže prijedlog SDA da Gradsko vijeće sutra razmatra izvještaj Ureda za reviziju FBiH, jer je transparentno i domaćinsko raspolaganje novcima građana od interesa za cjelokupnu zajednicu.  Javno pozivamo Kasumovića da objavi kome je dodijelio navedene ugovore. Ako to ne učini, SDA će objaviti ko su privilegovane firme kojima su plaćani radovi i do 1.500% više od procijenjene vrijednosti.  

Press SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno