Politika

SDA Zenica: Čestitka povodom Dana državnosti BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDA Zenica: Čestitka povodom Dana državnosti BiH – Građanima Zenice i cijele naše domovine Bosne i Hercegovine čestitamo 25. novembar, Dan državnosti.

Prije ravno 75 godina, na Prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu 1943. godine, potvrđena je višestotljetna državnost i rezolutno zaključeno kako će ona biti zajednički prostor življenja svih njenih građana. To znači da će Bosna i Hrcegovina biti zajednica ravnopravnih naroda i građana. Takva je državnost bila na žestokom udaru agresije devedesetih godina, ali je Armija Republike Bosne i Hercegovine spriječila cijepanje zemlje i njenu okupaciju.

Stranka demokratske akcije ovim putem zahvaljuje svima onima koji su u ovih 75 godina čuvali državnost, cjelovitost i multikulturalnost Bosne i Hercegovine. Time su čuvali slobodu, dostojanstvo i pravo na kulturalnu posebitost.

SDA Zenica

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno