fbpx
Politika

SDA Zenica – Bahato, krajnje tendenciozno i politikantsko spin-djelovanje Fuada Kasumovića

Stranka demokratske akcije Zenica želi skrenuti pažnju javnosti na bahato, krajnje tendenciozno i politikantsko spin-djelovanje aktuelnog gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

Otkako je preuzeo dužnost više boravi u televizijskom studiju provodeći kampanju za Opće izbore 2018. godine, nego u svom kabinetu, tako da bi bilo dobro da Kasumovića njegovi savjetnici i saradnici obavijeste da je predizborna kampanja za lokalne izbore završila, te da treba početi realizirati obećanja koja je dao građanima. Analizom njegovog dosadašnjeg upravljanja Gradom u svojstvu izvršne vlasti dolazimo do sljedećih činjenica:

Prvo, predmeti nad kojima postoji hitnost u rješavanju gomilaju se na stolu što negativno utječe na funkcioniranje većine službi.

Drugo, kao svoje bliske saradnike mimo konkursne procedure angažira vlastite podobnike koji su mu pomagali u kampanji i koji nemaju ni minimum kompetencija za bavljenje tim poslom.

Treće, različitim metodama pritiska i medijskim hajkama nastoji vijećnike i Gradsko vijeće uvući u donošenje nezakonitih i neustavnih odluka.

Četvrto, na krajnje bahat i osion način sebe nastoji postaviti iznad Gradskog vijeća, čime čini drastične povrede Statuta Grada Zenice i Zakona o lokalnoj samoupravi.

Peto, iz dana u dan se u gradskim službama i javnim preduzećima i ustanovama pojačava strah i mobing koji produkuje gradonačelnik svojim prijetnjama i ucjenama.

Šesto, suprotno od svojih predizbornih obećanja vješto bježi od rješavanja stanja u NK “Čelik”, problema pasa lutalica, zagađenja, pitanja procedura za lakše pokretanje biznisa, grijanja, komunalne i putne infrastrukture i tako dalje. Umjesto da mu oči budu uprte u Zenicu, Kasumovićeve ambicije stanuju u Sarajevu gdje 2018. godine želi ostvariti svoje političke ciljeve.

Želimo poručiti gradonačelniku Kasumoviću da Grad Zenica nije njegovo privatno preduzeće, da građani nisu podanici, te da vijećnici u Gradskom vijeću nisu njegove sluge i prosti dizači ruku za njegove nezakonite i neustavne prijedloge. SDA je u više navrata konstatovala i to još jednom podvlači: prihvatamo volju građana izraženu na lokalnim izborima i spremni smo uložiti maksimum energije kako bi na zakonit i demokratski način rješavali probleme u našoj Zenici.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem