Politika

SDA ZDK: Poznato ime mandatara i ministara SDA u Vladi ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izvršni odbor KO SDA ZDK na sjednici održanoj u Zenici analizirao je i potvrdio kandidate koje su gradske i općinske organizacija SDA iz ZDK kandidovale za budućeg premijera i članove nove Vlade ZDK.  Za mandatara za sastav nove Kantonalne vlade IO KO SDA ZDK, na prijedlog GO SDA Zenica, predlaže Nezira Pivića.

Na istoj sjednici IO KO SDA ZDK predložio je i ostale kandidate za resore kojima će upravljati kadrovi SDA ZDK. Predloženi su sljedeći kandidati:

  • resor obrazovanja, na prijedlog OO SDA Kakanj, Mirza Mušija,
  • resor unutrašnjih poslova, na prijedlog GO SDA Visoko, Emir Vračo,
  • resor poljoprivrede, na prijedlog OO SDA Tešanj, naknadno će biti predložen,
  • resor pravosuđa, na prijedlog KO SDA ZDK, Nebojša Nikolić.

Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da smo, nakon detaljnih analiza i sranačkih procedura na nižim nivoima, odabrali kadar koji će biti dio nove Vlade ZDK. Izabrali smo vrlo kvalitetan kadar, budućeg premijera i ministre koji sigurno znaju odgovoriti zadatku i koji će, bez sumnje, zajedno sa našim partnerima, Zeničko-dobojski  kanton učiniti ugodnim mjestom za život. Također ne sumnjam da će nova Vlada biti i na usluzi i našoj poslovnoj zajednici koja je definitivno kičma privrede u Federaciji BiH  što svakako moramo zadržati, nagalsio je Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK.

Važno je naglasiti da su svi predloženi kandidati dobili apsolutnu podršku svojih baza, kao i IO SDA ZDK, što je još jedan od pokazatelja o kakvim se kadrovima radi, ali i obaveza budućeg  premijera i ministara da opravdaju povjerenje daleko najvećeg broja glasača koji su povjerenje na proteklim Općim izborima u BiH u ZDK u najvećem broju poklonili SDA BiH.

 KANTONALNI ODBOR SDA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONAStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno