Politika

SDA u Seocima: Skup u Areni pokazao da Bećirović nema podršku naroda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Zenica nastavio je kampanju za Opće izbore predizbornim skupom u Seocima, na kojem je predstavljen izborni program i zenički kandidati za sve nivoe vlasti koji se biraju na ovim izborima. Građanima u se obratili kandidati za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić i Selvedina Sarajlić-Spahić, kandidati za Parlament FBiH Jasmin Duvnjak i Nezir Pivić te kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH Faruk Hodžić.

Predsjednik GO SDA Zenica Nezir Pivić istakao je da su ovo presudni izbori, jer se na državnom nivou vodi bitka za spas države Bosne i Hercegovine, a u kojoj je SDA protekle četiri godine bila gotovo sama i izložena snažnim pritiscima iznutra i izvana.

-SDA stoji čvrsto na braniku domovine i uspješno odolijeva napadima SNSD-a i HDZ-a koji u miru pokušavaju ono što nisu uspjeli u ratu. Apelacijama smo odbili napade i sačuvali nadležnosti BiH, te rekli ne izmjenama Izbornog zakona kojim žele pocijepati FBiH, zbog čega trpimo snažne pritiske, mi kadrovi SDA a posebno naš predsjednik Bakir Izetbegović. Zato građani ne smiju imati dilemu. SDA čvrsto stoji na braniku zemlje a naš lider Izetbegović je jedini pravi izbor za člana Predsjedništva BiH – rekao je Pivić.

Protiv SDA, potcrtao je, na ovim izborima udružilo se 11 stranaka opozicije, ali je jučerašnji skup u Areni Zenica pokazao da ni oni niti Denis Bećirović nemaju podršku građana. Skup je održan pred polupraznom zeničkom dvoranom, što su mediji bliski Kasumoviću i 11-torki pokušali drugačije predstaviti u javnosti.

Mještani Seoca su se požalili na kvalitet zdravstva, jer u ambulanti ljekar ordinira do 11:00 sati, a poslije odlazi u Babino, što nije dovoljno da zadovolji njihove potrebe. Selo nema rasvjetu i javni vodovod, a sve što je urađeno uradila je prethodna vlast SDA. Seoci su tada dobili ambulantu, a područna škola novu fasadu, stolariju i kotlovnicu. Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić najavio je da je, u sklopu aranžmana sa KfW-om, planirana temeljita rekonstrukcija OŠ “Hamza Humo” i ulaganje 980.000 KM.

Press SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno