Politika

SDA je jedina stranka koja brani i branit će interese BiH i Bošnjaka

Povodom obilježavanja 28. godišnjice osnivanja SDA Zenica za članove i simpatizere SDA održane su tribine u Perinom Hanu i Pojskama. Tribine su bile prilika da se progovori o stanju u stranci, predstavi Agenda 2026 za predstojeće izbore i sa aktivistima dogovori metodologija predizborne kampanje.

Tokom tribina je na početku emitiran kratki film o nastanku, rezultatima i važnosti SDA za BIH i potpunu ravnopravnost svih građana i naroda koji žive u njoj. Nakon toga je predsjednik Općinskog operativnog izbornog štaba Senad Sarajlić ukratko predstavio članove izbornog štaba, plan aktivnosti u predizbornoj kampanji i izborne ciljeve za Opće izbore ove godine. U ime domaćina tribine u Perinom Hanu obratio se potpredsjednik SDA Zenica Suad Kaknjo koji je ukazao na sve opasnosti razjedinjenja i fragmentacije unutar bošnjačke politike. Na tribini u Pojskama u ulozi domaćina obratio se Besim Spahić, nekadašnji načelnik Općine Zenica i predsjednik SDA Zenica, poželjevši doborodošlicu u kočevsku dolinu koja je izvorište duhovnosti i državnosti BIH. Poručio je svim prisutnim da je SDA jedina stranka koja će braniti interese države BIH i kako se nada da će glasači to prepoznati.

Predsjednik Općinske organizacije SDA Zenica, kandidat na listi za državni parlament i zamjenik ministra pravde u Vijeću ministara BiH prof. dr Nezir Pivić naglasio je na obje tribine kako 2018. godina ima svoju historijsku važnost za BIH i pozvao je sve prisutne da svojim prisustvom podrže početak predizborne kampanje koja počinje 07. septembra iz Arene “Husejin Smajlović“ u Zenici pod sloganom SNAGA NARODA. Poručio je kako Zenica može i treba imati bolje mjesto unutar SDA BIH. “Bošnjaci u Bosni više nikada i nikoga neće moliti, njima više niko i nikada neće upravljati. Bošnjaci će sami odlučivati o vlastitoj sudbini u vlastitoj zemlji”, naglasio je predsjednik Pivić.

Na obje tribine se prisutnim se obratio i premijer Vlade Ze-do kantona i nosilac liste za federalni parlament Miralem Galijašević i naglasio kako su značajni rezultati Vlade Ze-do kantona, posebice u domenu smanjenja nezaposlenosti, osiguranja likvidnosti budžeta, kapitalnih projekata i osiguranja redovnih isplata plata i socijalnih davanja koji se isplaćuju iz Budžeta ZDK. Pozvao je članove i simpatizere SDA Zenica da imaju povjerenje u ozbiljne ljude koji će u narednom periodu riješiti probleme mještana ovih krajeva a za mještane ovih slivova poručio da će, bez obzira na smutnje, blokade i opstrukcije od strane gradske uprave Zenica, biti završeni i škola u Tetovu i put Čajdraš – Ovnak, kao i drugi infrastrukturni projekti. “Zaustavimo laži, smutnje i opstrukcije u našem gradu”, zaključio je Miralem Galijašević.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi