Politika

SDA, HDZ BIH, A-SDA i SBiH na putu da formiraju novu skupštinsku većinu u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDA, HDZ BIH, A-SDA i SBiH na putu da formiraju novu skupštinsku većinu u ZDK – Nakon raspada skupštinske većine okupljene oko SDP-a i neuspjelog pokušaja inaugurisanja mandatara za sastav Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Stranka demokratske akcije, kao pobjednik proteklih izbora sa osvojenih 11 mandata u Skupštini, započela je razgovore o formiranju nove skupštinske većine u ovom kantonu.

Nakon održanog sastanaka sa HDZ BiH, razgovori su ove sedmice vođeni sa A-SDA te sa Strankom za BiH, sa kojom je već potpisan sporazum o saradnji u svim kantonima na nivou centrala. Predsjednik KO SDA ZDK Miralem Galijašević je tim povodom izjavio:

„Cijenimo da su programski ciljevi HDZ-a, A-SDA i SBiH slični programskim ciljevima Stranke demokratske akcije, tako da je SDA na putu da sa HDZ BiH, A-SDA i SBiH formira skupštinsku većinu u Zeničko-dobojskom kantonu. Slijede operativne aktivnosti.“

Press služba KO SDA ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno