Politika

SBB Zenica: Predstavljeni kandidati u Nemili

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SBB Zenica: Predstavljeni kandidati u Nemili – Predstavljanjem liste  s 35 kandidata sinoć je Svez za bolju budućnost Fahrudin Radončić Zenica održao predizborni skup u Nemili. Prisutnim mještanima, članovima i simpatizerima predstavljeni su i ciljevi SBB za Gradsko vijeće Zenice. Kratkim govorima obratili su se Semin Salčinović , naglašavjući da je Zenica kako univerzitetski, tako i radnički grad, te da svoje znanje moramo koristiti za napredak Zenice. Dajan Vinovčić podsjetio je da se Nemila i nemilski sliv uspio izboriti u poplavama, te da  je oporavak infrastrukture morao  biti brži. Aida Jahić govorila je o značaju razvoja poljoprivrede i zaštite domaće proizvodnje,a Merima Mahir o značaju žena u političkom radu. O problemima mještana  nemilskog sliva govorio je i  kandidat Seid Jusić.

Posebnu podršku u svom obraćanju imao je Tufik Šabović, dugogodišnji prosvjetni radnik u nemilskom slivu i kandidat SBB iz Nemile, naglašavajući goreće probleme ove mjesne zajednice:

Što se tiče samog jezgra Nemile ona je kao na prvoj borbenoj liniji, vidite i sami, u centru je jedna ogromna jama koja stoji desetak godina, a da ne govorimo o ruševnim zgradama. Dosadašnja ulaganja u vrlo skromna. Onaj ko stvara novu vrijednost mora se više stimulistai nego do sada. Otvaranjem gradilišta hidrocentarle  i autoputa, stvara se mogućnost i upošljavanja mladih. SBB-ovi vijećnici će se zalagati za kvalitetniji prevoz učenika kako do škole u Nemili, tako i do srednjih škola u Zenici- kazao je Šabović, koji  je zadnjih 20 godina pomoćnik direktora Osnovne škole u Nemili.

Pozivajući  da izađu na izbore, obratili su se i nosilac liste SBB Ekrem Tuka, te federalni zastupnik Nasir Beganović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno