Politika

SBB – Problem sa grijanjem u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SBB – Problem sa grijanjem u Zenici – Savez za bolju budućnost  zahtjeva odgovornost svih nadležnih za trenutnu situaciju s grijanjem i   nepoštivanje Odluke Gradskog vijeća Zenica od 2012, kojom se definišu uslovi i o prijevremenom puštanju grijanja. Naime, prema  Odluci o zagrijavanju stambenog i poslovnog prostora Grada Zenice, te uslovima za isporuku i preuzimanje toplotne energije iz vrelovodne mreže od Arcelor Mittala i Toplane Nemila, u članu 48. Odluke , stav 4 se kaže:
„ Distributer će vršiti isporuku toplotne energije shodno stavu ( 1) i (3) ovog člana i prije 15.oktobra tekuće godine, ako temperatura vanjskog zraka bude tri dana uzastopno +12 stepeni C i niža, mjereno u 21,00 sati, ali ne prije 1. oktobra“.

Obzirom da su svi građani Zenice svjedoci da je  posljednjih 7 dana i noći temperatura ispod i 10 stepeni, tražimo hitan odgovor i odgovornost  Javnog preduzeća „Grijanje“ Zenica,  kako direktora, tako Upravnog odbora i Službe.  Zastupnik u Skupštini ZDK Edhem Fejzić podnio je prijavu Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove o nepoštivanju navedene Odluke.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno