Biznis

Saznajemo: Zenicatrans-prevoz putnika konačno dobio licencu za prijevoz

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saznajemo: Zenicatrans-prevoz putnika konačno dobio licencu za prijevoz – Svi radnici i uprava Zenicatransa – prevoz putnika, ali i mnogobrojni građani mogu odahnuti – Prekinuta je višegodišnja agonija gradskog javnog prijevoznika – Zenicatrans prevoz putnika je, nakon što je  predao svu potrebnu dokumentaciju i izdavanje licence za obavljanje javnog prijevoza, dobio ovaj “zlata vrijedan papir”, kojim mu se odobrava linijski i vanlinijski prijevoz, a na osnovu federalnih propisa.

Izdavalac licence je resorno kantonalno ministarstvo, a Zenicablog ekskluzivno donosi kopiju rješenja kojim je konačno ozvaničen rad ovog autoprijevozničkog preduzeća sa 170 radnika.

Ranije smo objavilid a je prikupljena je sva potrebna dokumentacija, među kojom i najbitnija potvrda iz Porezne uprave FBIH, čije kopije je također objavio naš portal. Do danas, policija je imala ovlaštenje i obavezu “skidanja tablica” sa vozila zbog nepoštivanja propisa koji nalaže posjedovanje Licence za odvijanje prijevozničke djelatnosti. Ova licenca istekla je prije nekoliko godina Zenicatransu – prevozu putnika, te nije mogla biti obnovljena zbog poreznog duga koji je sada reprogramiran.

Na aktuelnom menadžmentu i Nadzornom odboru je da osiguraju da preduzeće redovno izmiruje prispjele obaveze, te time ne ugrozi licencu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno