Ljudi

Saznajemo: Savjetnik Gradonačelnika Husremović prešao iz Gradske Uprave u upravu ALBA-e

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saznajemo: Savjetnik Gradonačelnika Husremović prešao iz Gradske Uprave u upravu ALBA-e – Kako saznaje Zenicablog, Muhamed Husremović, prvi saradnik i savjetnik gradonačelnika Fuada Kasumovića za ekonomske odnose i poduzetništvo, od početka februara imenovan je u upravu njemačko-bosanske kompanije ALBA Zenica, na funkciju jednog od tri ključna člana uprave kompanije, takozvanog “borda” (board-odbor) direktora.

Husremović je više godina u gradskoj Upravi, a bio je savjetnik i prethodnog gradonačelnika, rahmetli Husejina Smajlovića. Osim ove radne pozicije, ovaj diplomirani inžinjer građevinarstva obavljao je niz funkcija u javnom i privrednom životu Zenice, a tri godine je bio i na čelu uprave NK Čelik.

Izvori bliski gradskoj upravi potvrdili su nam da je Husremovićevo imenovanje rezultat direktnih pregovora koje je sa većinskim, njemačkim partnerima u upravi multinacionalne grupacije koja posluje u više bh. gradova, pa i Zenici, vodio lično aktuelni gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Novo postavljenje prvi je konkretan korak ka dugoročnijem partnerstvu Grada i ALBA-e, koja je prisutna već dvije decenije u Zenici. Podsjećamo, upravo je dolazak i egzistencija ove njemačke kompanije u Zenici bila znak “zelenog svijetla” da se Nijemci, ambasada ove privredno jake države i njeni fondovi i organizacije, odluče da jedan od najvećih poslijeratnih grantova, za stoljetno bitan projekat sistema prečistača otpadnih voda, upravo daju na dar Zenici.

Osim toga, upravo ALBA je u Zenici uvela niz pilot projekata direktno finansiranih novcem osnivača iz Njemačke, koje su donijele dobrobit građanima Zenice, ali i drugih bh. gradova, poput sistema prikupljanja i razvrstavanja, te ekološkog zbrinjavanja otpada, uvođenja sistema presa i pres-kontejnera, a odnedavno i u adekvatnom održavanju nogometnih terena, po čemu su postali poznati u cijeloj državi. Zahvaljujući prije svega zapadnom pristupu poslu vrlo brzo su djelatnost proširili u 32 općine i grada u oba bh. entiteta.

Dolazak Husremovića u ALBA-u, sada je već sigurno, značiti će dodatno učvršćivanje partnerskih odluka i, vjeruju upućeni, strateški bitan potez aktuelne gradske administracije u kvalitetnijem i dugoročnijem rješavanju niza komunalnih poslova, od brige za napuštene pse putem uspostavljenog Azila, preko niza komunalnih poslova, do evropskijeg izgleda grada putem njegovog uređenja.

Direktno učešće čovjeka od povjerenja gradske uprave kroz upravljačke strukture firme u većinski inostranom vlasništvu biće poticaj, ali i garant da će Grad Zenica imati i u buduće privilegovan i povlašten odnos i status unutar velike svjetske grupacije, a građani grada usluge na većem i kvalitetnijem nivou.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno