Zenica

Saznajemo: Rudari Stare jame obustavili proizvodnju zbog dvostrukog “skidanja” rata kredita sa platnih lista

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rudari Stare jame Rudnika mrkog uglja Zenica nisu jučer popodne ušli u jamu, a to su odbili i oni koji su jutros trebali u prvu smjenu, saznaje Zenicablog. Prema dostupnim informacijama, nezadovoljstvo rudara kulminiralo je administrativno-bankovnom zavrzlamom, koja je njih većinu koštala sredstava, za koja su “zakinuti” u posljednjoj plaći.

Problem je nastao kad im je knjigovodstvo kompanije putem platne liste “odbilo” rate za kredite, koje potom nisu odmah upućene bankama.

-Kada je izvršena uplata plaća na račune, banka je ponovo skinula iznos u visini tih rata kredita. Tako da su radnici “duplo oštećeni”, kaže nam jedan od rudara koji nas je kontaktirao. Do kad će trajati ova obustava proizvodnje, nema informacija, a najavljeno je da će danas na kraju prve smjene, oko 15 sati, rudarima iz Stare jame pridružiti i njihove kolege iz Raspotočja. Za sada nema informacija iz uprave kad će ovaj administrativni problem, koji komplikuje ionako težak život rudarskih porodica, biti otklonjen.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno