Zenica

Saznajemo: Ovo su novi direktori rudnika Zenica

Saznajemo: Ovo su novi direktori rudnika Zenica – Uprava i Nadzorni odbor “Elektroprivrede BiH” imenovali su novu Upravu rudnika Zenica, a nakon što je prije 15 dana sada već bivša Uprava s Nevzetom Vrškićem na čelu podnijela ostavke.

Saznajemo da je, na prijedlog izvršnog direktora za proizvodnju, Uprava EBiH za v. d. direktora rudnika Zenica imenovala Edina Pašića.

Novi izvršni direktor za tehničke poslove je Fahrudin Kokić, a v. d. izvršnog direktora za ekonomske i pravne poslove Dragan Peranović. Peranović je i ranije bio izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove u ovom rudniku.

Podsjećamo, ostavku čelnika rudnika Zenica tražio je ministar energije i rudarstva Nermin Džindić zbog lošeg vođenja i upravljanja rudnikom, koji se našao u enormnim problemima zbog neplaćanja poreza državi, ali i lošeg rada, što je ugrozilo rad kompletnog rudnika i egzistenciju skoro 2.500 rudara.

avaz.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem