Zabava

Saznajemo: Omladinski hor Zenica i “Nemoguće vruće” zajedno u BNP-u 18. decembra!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dva najpoznatija kulturno-muzička brenda Zenice, Omladinski hor Zenica i bend “Nemoguće vruće” nastupiti će po prvi put zajedno na sjajno osmišljenom koncertu, 18. decembra na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta (BNP), ekskluzivno za Zenicablog je potvrdio maestro Milenko Karović, prvi čovjek Omladinskog hora.

Koncert koji se uklapa terminski u periode čuvenih i uvijek pamćenih novogodišnjih koncerata hora u svom gradu, nazvan je “Sve je prolazno samo je Bosna vječna (Bosanski rock)”, a biće održan u 20 sati. Solisti na koncertu će biti Merima Mustafić, Sandra Ubiparip, Jadranka Tepić, Ajdin Huskić, te pjevač benda “Nemoguće vruće” Branislav Lovrić.

– Sinoć (ponedjeljak) smo imali prvu zajedničku probu, nakon mnogo usaglašavanja spiska pjesama, te pojedinačnih priprema. Saradnja sa bendom je izvrsna, momci su izvrsni, ističe maestro Karović. Između ostalih, najavljene su rok-horske izvedbe numera kao što su “Sanjao sam noćas da te nemam”, “Ruzmarin i šaš” ili “Mrazevi” Irine Kapetanović.

– Ono što smo se odlučili je da noseće pjesme budu one nekima možda manje poznate ili izvođene. Neke od njih su “Ciciban”, “Jutro će promijeniti sve”. Biće to jedna sjajna kompilacija rok klasika, koje vrlo jednostavno može da pjeva i publika, s nama, što nam je i cilj, napominje Karović.  Pripreme za koncert se uveliko privode kraju, a prvi čovjek Omladinskog hora ističe punu podršku i saradnju Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i šefa propagande BNP-a Elvira Škilje. Karović dodaje da će medijski projekt podržati i lokalni javni RTV servis RTV Zenica, dok su novčanu pomoć i podršku koncertu osigurali Vlada Zeničko-dobojskog kantona i ured premijera ZDK. Sponzori su i Apoteke Pharmacia, te Općina Novi Grad Sarajevo, ali nažalost ne i Grad u kojem se koncert održava.

– Od našeg jubilarnog koncerta povodom 30 godina rada hora, My Way 25. juna, do danas imali smo dvanaest nastupa, od čega jedan u svom gradu. Traženiji smo i poželjniji bilo gdje u BiH. I pored toga, uvjeren sam da će oni zbog kojih ovo pravimo, građani, provesti jednu nezaboravnu noć za pamćenje, kaže profesor.

Omladinski hor je za ovaj nastup “optimiziran” na brojku od 35-40 članova zbog aktuelne COVID-situacije i profesor Karović navodi da se priprema svakodnevno za ovaj, ali i nove nadolazeće koncerte. Zanimljivo je da su profesor i saradnici “sve u jednom”, pa je tako i idejno rješenje plakata koncerta izradio solista hora, Ajdin Huskić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno