Zenica

Savjetovanje o značaju procedura i administracije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici je organizirano savjetovanje za rukovodioce organizacionih jedinica IZ na području Muftiluka zeničkog i sekretare o značaju procedure i važnosti administracije, s posebnim fokusom na normativni aspekt Islamske zajednice i kulturu korespondencije.
Organizator ovog savjetovanja je Uprava za pravne i administrativne poslove Rijaseta IZ u BiH, u saradnji sa Ustavnim sudom IZ, a domaćin Muftijstvo zeničko.

Savjetovanju su prisustvovali dekan IPF, glavni imami, predsjednici i sekretari medžlisa Islamske zajednice.
Prenoseći selame reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića, direktor Uprave za pravne i administrativne poslove Ismail ef. Smajlović ukazao je na važnost normiranja, uspostavljanja adekvatnih procedura i podizanja standarda u administrativnoj i normativnoj kulturi unutar organa i ustanova Islamske zajednice.

O značaju ustavnosti i zakonitosti u normativnoj kulturi govorio je dr. Vedad Gurda, član Ustavnog suda IZ, presjek izmjena Ustava i drugih akata IZ predstavio je pravni stručnjak Lutvo Mehonić, dok je Zijad Ljevaković, direktor GHM govorio o odnosu forme i suštine u funkcioniranju i radu organa i ustanova Islamske zajednice.

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svojoj besjedi čestitao je direktoru Uprave za pravne i administrativne poslove na ideji organiziranja ovih savjetovanja, uz nadu da će ista pomoći u podizanju normativne kulture i biti od koristi u funkcioniranju organa i ustanova Islamske zajednice. Također, muftija se zahvalio predavačima, kao i učesnicima savjetovanja na prisustvu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno