Info

Savjet Muftijstva zeničkog o obilježavanju 7. maja Dana džamija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Savjet Muftijstva zeničkog o obilježavanju 7. maja Dana džamija – Održan je tematski radni sastanak Savjeta Muftijstva zeničkog za vjerska pitanja o obilježavanju 7. Maja – Dana džamija, kojim je predsjedavao muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović.

Na sastanku, kojem su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog, usvojeni su zaključci kojim su definirane aktivnosti u okviru obilježavanja 7. Maja – Dana džamija na području Muftiluka zeničkog.

Centralna svečanost za područje Muftiluka zeničkog bit će organizirana u Maglaju, u džematu Kopice, gdje će hutbu održati muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović, a nakon džuma-namaza bit će prikazana projekcija dokumentarnog filma o porušenim i novoizgrađenim džamijama i mesdžidima na području Medžlisa Islamske zajednice Maglaj.

Nakon radnog sastanka muftija zenički, u pratnji glavnih imama, posjetio je vakufski objekat ”Delibegov han” u Maglaju, kao i vakufsko imanje ”Prokopac” na kojem su muftija i glavni imami zasadili deset sadnica jabuka i krušaka.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno