Info

Savez RVI ZDK pobjednik sportskih igara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Savez RVI ZDK sveukupni pobjednik- Savez ratnih vojnih invalida Zeničko- dobojskog kantona sveukupni je pobjednik 13-ih sportskih igara Federalnog saveza ratnih vojnih invalida održenih proteklog vikenda u Mostaru. Sportisti iz ZDK su opet bili neprikosnoveni i iznova potvrdili dominaciju u sjedećoj odbojci, streljaštvu i sportskom ribolovu, a majstorski kandidat Ahmet Karalić donio je pobjedu i u šahu.

Neočekivanom su podbacili nogometaši izgubivši u finalu sa 2:1 od ekipe iz Tuzlanskog kantona, a drugo mjesto osvojili su još i bacači kugle. U stonom tenisu i pikadu bili su gotovo nezapaženi kao i ranijih godina, ali to nimalo nije umanjilo ukupni dojam i pobjedničko slavlje krunisano i osvajanjem drugu godinu zaredom prijelaznog pehara. Taj trofej predsjedniku Saveza RVI ZDK Zakiru Silajdžiću Hodži uručio je predsjednik Saveza RVI Federacije BiH Esad Delić, najavivši naredne sportske susrete u Bosansko- podrinjskom kantonu, odnosno u Goraždu.

Ponove li sportisti iz ZDK ovakav uspjeh nagodinu u gradu heroju na Drini, ovaj pehar će im ostati u trajno vlasništvo. To se vrlo lako meže i desiti, jer ljudski potencijal, volja i želja postoje. A bude li još boljeg uvažavanja ovakvih sportskih rezultata, koji su ponekad i mnogo više od druženje, rehabilitacije i resocijalizacije, bude li bolje i podrške od nadležnih institucija u sistemu vlasti, ovi momci će osvjetlati obraz i ostati ponos Ze- do kantona, baš kao što su bili heroji i junaci na bojnim poljima.

Dobar organizator ovih dvodnevnih igara u stonom gradu Hercegovine, u prelijepom Mostaru, koje su okupile oko 400 učesnika iz sedam kantona većeg bh. entiteta, bio je Savez RVI Hercegovačko- neretvanskog kantona, a pokrovitelji su bili Vlada F BiH, Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno- oslobodilačkog rata, predsjedavajući Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, Vlada HNK sa ministarstavima za pitanja boraca i obrazovanje, kulturu i sport, te Grad Mostara sa lokalnim sportskim savezom.

Tekst i foto: Sinan Gluhić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno