Zenica

Savez izviđača Grada Zenica: 70 zima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Četrdeset sedam učesnika uz podršku devet vođa i odraslog osoblja  je  sretno danas stiglo na Smetove čime je uspješno započela ovogodišnja  akcija “Zimovanje Smetovi 2022”  u organizaciji članova zeničkih  izviđača koji ulaskom u 2022. godinu slave 70 godina postojanje  izviđača u Zenici.

Zbog velikog interesa naših članova, ovog rasposta ćemo u 4  organizovane smjene  u saradnji sa PD “Željezara” Zenica,  izvesti  više od 160 djece i mladih tokom zimskog raspusta sa ciljem “da ponovo  oživimo Smetove!”.

Obzirom na propisane mjere zimovanje će se realizovati na dvije  lokacije, u Domu izviđača i radio amatera; te u popularnom  planinarskom domu “Željezare Zenica”.

Sve aktivnosti organizovanog boravka djece i mladih ove godine na  popularnom zeničkom izletištu bit će sufinansirane kroz realizaciju  projekta “Drvo po drvo -šuma!” podržanog od strane Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline  Zeničko-dobojskog kantona, te uz podršku Grada Zenice.  Učesnike  očekuje mnoštvo ekoloških radionica sa posebnim osvrtom na izradu  hranilišta za životinje, snalaženju u prirodi u vrijeme zime  uz  raznolike izviđačke aktivnosti, igrice, radionice, kulturno zabavni  program i (avanture, čari, draži) 2000 volonterskih sati izviđačkog  života.

Prilikom vrednovanja koristiće se elementi  metode za unapređenje  programa za mlade MACPRO, a sve aktivnosti u skladu sa godinom  jubileja koji obilježavamo bit će realizovano kroz spoj iskustva I  tradicije najstarijih izviđačkih članova uz podršku mladih vođa i  lidera.

U nadi da ćemo naredno zimovanje dočekati  kao domaćini u novom  objektu Eko kuće Smetovi kako bi  izveli veći broj djece i mladih  tokom raspusta  i proširili vannastavne aktivnosti  u prirodi tokom  godine.

Izviđački pozdrav,

Z-D-R-A-V-O!

Savez izviđača Grada Zenica

#DaSmetoviPonovoOŽIVE

#70godinaIzviđačaZenice



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno