Info

SAVE THE DATE: Ko se u politici bori za radnike?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SAVE THE DATE: Ko se u politici bori za radnike? – Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH u saradnji sa Samostalnim sindikatom šumarstva, prerade drveta i papira BiH organizira event pod nazivom “Ko se u politici brine za radnike”, na koji će pozvati predstavnike svih političkih stranaka u Bosni i Hercegovini, predstavnike nevladinih i međunarodnih organizacija, ambasada, te ekonomske analitičare i predstavnike medija. Ovim događajem navedeni sindikati žele istaći potrebu da se izvršna i zakonodavna vlast u zemlji daleko progresivnije uključe u borbu za zaštitu prava radnika i unaprjeđenje uvjeta rada na radnim mjestima.

Predsjednice oba navedena sindikata – Mersiha Beširović i Lejla Ćatić, na panelima eventa žele istaći uvjete u kojima su se radnici zatekli tokom pandemije, osvrnuti se na iskustva i izazove tržišta rada u Bosni i Hercegovini iz perspektive sindikata, te još jednom naglasiti da radnice i radnici realnog sektora zaslužuju daleko bolje uvjete rada, a da u borbi za njihova radnička prava očekuju mnogo aktivnije učešće političkih stranaka, izvršne i zakonodavne vlasti Bosne i Hercegovine.

Također, predsjednice će i javno istaći kako državni sindikati na čijem su one čelu, nisu i ne žele biti ispolitizirani ni pod kojim uvjetima, te da su jedni od rijetkih sindikata kojima ne upravlja niti jedna politička partija u Bosni i Hercegovini, ali da će svakako javno pohvaliti sve one političke opcije koje konkretnim potezima budu unaprijedili radne uvjete svih radnica i radnika u državi.

Event će se održati u hotelu Holiday (ulica Zmaja od Bosne 4, Sarajevo 71000) 30. juna 2020. godine sa početkom u 11:00 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno