Rukomet

Sastanak Uprave i igrača RK Čelik: Najave za narednu sezonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sastanak Uprave i igrača RK Čelika 

U Premijer ligu sa istim timom

  • Nastavljaju se treninzi i pripreme RK Čelika za start u Premijer ligi BiH
  • O pojačanjima, ali ne po svaku cijenu
  • Poznati učesnici 10. Međunarodnog turnira ZAIM KOBILICA
  • Specijalno unikatno priznanje trenera i igrača predsjedniku Kluba

 

Nakon što su proslavili osvajanje prvog mjesta u Prvoj ligi F BiH Sjever poslije  utakmice sa RK Rudarom iz Banovića (36:26 za RK Čelik) i plasirali se u Premijer ligu BiH, igrači RK Čelika su bili na kratakom i zaslu-žanom  odmoru.  Prvi put odkako su premijerligaši predstavnici Uprave, treneri i igrači su se sastali da se dogovore o pripremama za start u Premijer ligi BiH.

Obraćanje predsjednika Kluba

Na početku sastanka, igračima i trenerima se obratio Pane Škrbić, pred-sjednik Kluba, koji je, između ostalog rekao:

,,Koristim se prilikom da  još jednom svim igračima pojedinačno i stru-čnom štabu, na čelu sa Mikijem Filipovićem, čestitam na sjajnom uspjehu, prvom mjestu u Prvoj ligi Federacije BiH i plasmanu u Premijer ligu BiH. Deset utakmica i deset kao suza čistih pobjeda u proljetnom ovogodiš-njem prvenstvu Prve lige F BiH  su nam obezbijedili da nakon  pet godina ponovo igramo Premijer ligu BiH. Ovakav herojski rezultat ste postigli isključivo vi vašim velikim zalaganjem na terenu, vanserijskom borbe- nošću svih vas i time što ste svih 600 minuta u 10 utakmica ove godine, ,,ginuli’’ na terenu. Sretan sam da naš tim odiše jedinstvom, prijateljstvom i zajedništvom koji vlada u našem klubu. Hvala svim ostalim ljudima koji su točak RK Čelika gurali unaprijed: od redara, dvojici  potpredsjednika kluba, sekretaru, članova upravnog odbora i navijačima koji se vraćaju u Gradsku arenu.

O ciljevima

Predstavnici Uprave i Stručnog štaba su upoznali igrače sa stavom Uprave kluba da su glavni oslonac u RK Čeliku u Premijer ligi igrači koji su Čelik “uveli’’ u Premijer ligu BiH. Svi su jedinstveni: Uprava kluba i  Ljubomir Miki Filipović i igrači  da  osnovni stup tima i u Premijer ligi ostaje 20 igrača koji su tim doveli do Premijer lige.

  • Pojačanja da, ali ne po svaku cijenu. U klub mogu doći samo istinska pojačanja, a ako pojačanja i ne bude, neće biti tragedija. Borićemo se maksimalno da sačuvamo status Premijerligaša – zajednički je stav svih igrača i rukovodstva kluba, a na sastanku su govorili  Mevludin Čehajić, Danijel Jurić, Adnan Sumbuljević, Mario Filipović, Admir Bjelopljak i Faris Rujanac.

Stav svih učesnika sastanka je jasan cilj kluba za nastavak prvenstva, a to je stvaranje snažnog RK Čelika i plasman u sredinu tabele Premijer lige BiH, odnosno ostanak u Premijer ligi BiH.

Stručni štab Čelika što se trenera tiče  ostaje isti:  Ljubomir Miki Filipović, i Amar Kobilica, a dogovoreno je da se po potrebi Stručni štab  tokom sezone može širiti kondicionim ili trenerom golmana.

Oproštaj sa Begagićem

Učenici sastanka su se upoznali da se pred Klubom nalazi jako puno posla i obaveza,  od kreiranja budžeta za novu sezonu, do razgovora u Gradskoj upravi i u kantonu, zatim sa privrednicima i sponzorima. Predstoji i  kadrovsko i svako drugo jačanje kluba. Pripreme za među-narodni rukometni turnir je 12. i 13. avgusta i u punom su jeku. Učešće na turniru već su potvrdili prvak Slovenije i šampion Evrope RK Celje iz Slovenije, zatim RK Konjuh Živinice. RK Čelik i ORK Bosna Sarajevo.

U okviru turnira planirano je održavanje i Okrugog stola ,,O rukometu juče, danas i sutra”, uz učešće velikih legendi rukometa sa prostora bivše Jugoslavije.

U utakmici RK Čelik – RK Celje od aktivnog igranja rukometa će se oprostiti legenda zeničkog i BH rukometa, Aldin Begagić Bega, koji već dvije godine živi i radi u Njemačkoj.   Na kraju sastanka rečeno je da se razmatra mogućnost održavanja Čelikove crno-crvene donatorske večeri, a štampaju se i predplatničke karte za novu takmičarsku sezonu.

Završni dio  priprema RK Čelika za narednu sezonu počinje  20. jula, do kada će se trenuati po specijalnom progamu trenera za svakog igrača.

Nagrada predsjedniku

Na početku sastanka u RK Čeliku je održana mala svečanost, kada su trener Miki Filipović i kapiten Mevludin Čehajić u ime svih igrača, a u znak zahvalnosti i priznanja za rad i angažovanje u Klubu, predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću, uručili jedinstven unikatni poklon (autor je sam Filipović): u drvetu izrezbarenim ploču sa imenima svih igrača koji su RK Čelik 2023. godine uveli u Premijer ligu BiH.

Na specijalnoj plaketi u  duborezu  piše: ,,Predsjedniku Panetu Škrbiću u znak zahvalnosti za ogrgman trud, rad i doprinos za osvjanje šampionske titule – Igrači i treneri RK Čelika’’.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno