Biznis

Sastanak Škrbić-Vujanović: 43. dodjela nagrade “Evropski najmenadžer”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sastanak Škrbić-Vujanović: 43. dodjela nagrade “Evropski najmenadžer”- U septembru ove godine će se u Sarajevu po čerdesettreći put proglasiti najuspješniji evropski menadžeri i ličnost godine u izboru Evropske nezavisne agencije iz Sarajeva.

Tim povodom su se  u Sarajevu sastali g. Filip Vujanović, bivši dugogodi-šnji predsjednik Republike Crne Gore i član Savjeta evropske nagrade Euromanager i predsjednik Organizacionog odbora nagrade Pane Škrbić. Sastanku je prisustvovao i član Žirija ove visoke nagrade iz Crne Gore i ekonomski ekspert, g. Ruždija Tuzović.

Dodjela 43. nagrade u septembru ove godine

  • TV prijenos Ceremonije dodjele nagrada na FACE Televiziji
  • Vujanović: Ova nagrada uživa ogroman ugled

Inače, Organizacioni odbor Evropske nezavisne agencije je ovih dana imao aktivnosti vezane za pripreme nove Ceremonije u Hrvatskoj i Srbiji, te u Sjevernoj Makedoniji I Sloveniji.

”Ova nagrada uživa ogroman ugled u Crnoj Gori pa nije nikakvo čudo što ju je već dobio veliki broj zaslužnih privrednika iz naše države. Ove godi-ne će Žiri za Crnu Goru predložiti po jednu nagradu iz Crne Gore za izu-zetno uspješnu industrijsko-izvoznu kompaniju te jednu za oblast turi-zma, što je osnovna privredna grana Crne Gore”, izjavio je g. Filip Vujanović koji je i sam u dva navrata bio dobitnik ove prestižne evropske nagrade.

Fokus na izlazak iz krize uzokovane pandemijom

S obzirom na činjenicu da pandemija korona virusa po opštim ocjenama ne jenjava, i ovogodišnja Ceremonija će, prema izjavi Paneta Škrbića, biti održana po strogim pravilima zdravstvene zaštite, tako da će u svečanoj dvorani za vrijeme izvođenja programa biti prisutno svega 30 sudionika. Kontakti sa velikim brojem dobitnika iz država iz okruženja će biti ostvareni video linkom.

Dobitnici Oskara za biznis Evropske nezavisne agencije u Sarajevu su ljudi koji prave nove fabrike, oni koji uspješno koriste najmodernije tehnologije, zapošljavaju nove radnike i uz to prave novac. Poseban fokus kod dodjele nagrada ove godine bit će na najuspješnijim evropskim menadžerima i kompanijama koji su, i pored pandemije, napravili fantastične rezultate i doprinijeli prevazilaženju tog problema.

  • Do sada dodijeljeno 570 nagrada

– U dosadašnje 42 dodjela nagrada i priznanja ove Agencije nagradu je dobilo oko 570 uspješnih menadžera i ličnosti godine, od čega oko 420 menadžera, 19 predsjednika država i vlada, 38 načelnika i gradonače-lnika, 32 ministra, 17 ambasadora, itd. Nagrada je izrasla u globalni brend autoritet sa najvećim rejtingom u Evropi i svijetu, prije svega zato što se nagrada dodjeljuje isključivo za ostvareni uspjeh i vanserijski rezultat – ističe Pane Škrbić.

Isti scenario kao i ranije

Prema saopštenju iz Direkcije za izbor i promociju najuspješnijih evro-pskih menadžera i kompanija, i ove godine će biti dodijeljene nagrade najuspješnijim ljudima iz oblasti nauke, kulture, informisanja i sporta.

Evropski nezavisni Žiri ove agencije, te Evropsko udruženj menadžera BH MENADŽER i časopis Euromanager će ove godine dodijeliti 25 nagrada na području jugoistočne i srednje Evrope, te iz SAD i Ruske Federacije.

Specijalna nagrada Ličnost godine biće dodijeljena, kao i do sada, predsjedniku države ili vlade koji ima najbolje rezultate, prije svega u privrednom razvoju u svojoj državi i u regionalnoj saradnji. Za ovu nagradu već je predloženo sedam presjednika država i vlada iz regiona.

Najavljeno je da će i ovaj, kao i prethodni događaj, prenositi FACE TV iz Sarajeva, jedna od najpopularnijih televizija u regionu i šire.

Na slici: Pane Škrbić I Filip Vujanović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno