Politika

Sastanak rukovodstva Udruženja penzionera Grada Zenica i rukovodstva Gradske organizacije Stranke penzionera Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika Zenica održana je uzvratna radna posjeta rukovodstva Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica. Ispred Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica radnom sastanku su prisustvovali  gospoda : Mirnas Buljubašić, predsjednik Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica, Dževad Smajlović, predsjednik Skupštine Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica i Avdo Kovač , sekretar Udruženja.

Gradsku organizaciju Stranke penzionera/umirovljenika Grada Zenica su predstavljali gospoda: Mehmed Rahmanović, predsjednik Gradske organizacije SPU BiH Zenica, Hidajet Halilović, predsjednik Gradskog odbora Gradske organizacije SPU BiH Zenica i članovi Predsjedništva i Gradskog odbora Stranke penzionera Grada Zenica: Hadžira Dračo; Ramo Puriš ; Ferhat Ombašić i Sejad Sivac.

Na ovom radnom sastanku rukovodstava Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica   i Stranke penzionera/umirovljenika Grada Zenica razgovarano je o problemima penzionerske populacije , jedne od najugroženijih u našem društvu , kao što su: veoma loš ukupan društveni i materijalni standard penzionera, komplikovan i preskup sistem zdravstvene zaštite ove populacije , nedostatna i preskupa lista esencijalnih lijekova koju sve više koristi ova populacija, život na rubu egzistencije većine penzionerske populacije, loše planirani i nedostatni iznosi subvencija penzionerske populacije za pokriće troškova komunalnih usluga ( voda ,struja, grijanje) i prijevoza penzionera , nedostatak „prave“ socijalne karte građana u Gradu Zenica , vrtoglavi  i nekontrolisani rast osnovnih namirnica široke potrošnje neophodnih za život penzionera kao i ne postojanje robnih rezervi najbitnijih životnih namirnica za eventualnu intervenciju nadležnih u slučaju povećanja cijena, te  nedovoljan i nedostatan rast penzija u odnosu na enormno povećanje troškova života.

Dogovoreno je da o svim navedenim problemima u narednom periodu  kako Udruženje penzionera/ umirovljenika Grada Zenica tako i Stranka penzionera/ umirovljenika Grada Zenica, u skladu sa svojim normativnim aktima ( Statutima i Programima) na svoj način intenziviraju aktivnosti na jasnijem i glasnijem obračanju i zahtjevima javnosti i nadležnim zakonodavnim i izvršnim organima i tijelima u Gradu Zenica kako bi se navedeni problemi ublažili i na taj način olakšao život penzionerske populacije Grada Zenica ali i šire.

U dobroj atmosferi , na kraju je konstatovano , da je ovo dobar korak ka zajedničkoj borbi Stranke penzionera/umirovljenika Grada Zenica i Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica na poboljšanju uslova i opšteg  skromnog standarda ogromne većine penzionera u Gradu Zenica.

Gradski Odbor Stranke penzionera/umirovljenika Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno